Dzem od grožđa i jabuka

Autor: Senada Kapetano...   (palac x 50) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Ja sam ovaj džem pravila prvi put i ispao je Super
  • 5 kg crnog grozdza
  • 5 kg jabuka.
  • 3 kg secera

Ja sam ovo pravila iz svoje bašte nije prskano
Pravo domaće

Grožđe se opere pokidaju se bobice
Jabuke oguliti nasjeckati što tanje
Staviti u veliku serpi da se kuha
Ne treba dodavati vodu samo treba stalno
Mješati na laganoj vatri ja sam pravila na sporetu
Na drva.. Kuha se oko 2 sata uz stalno miješanje
Skine se sa sporeta i istrese u veću serpu
Da se malo ohladi.. Na cjediljku. Može.
Ona za makarone... Sipati po malo pasirati
Polako da ne prolaze kospe
Kada se sve ispasira staviti da se kuha
Mora se stalno mješati da ne zagori
Kuhati. Sat pa staviti secera onda kuhati
Još dva sata skinuti sa sporeta
Sipati vrelo u predhodno zagrijane staklenke
Ja sipam po malo u svaku. Staklenku
Da ne bi doslo do pucanja
Staklenku odmah zatvarati metalnim
Poklopcem i okrenuti na poklopac dok se ne ohladi
Tako. Je odmah hermetički zatvoreno
PRIJATNO.....

Prosjek: 3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)