Džem od breskvi s ružmarinom

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 85489) |moji recepti

0
1,5 kg breskvi 1 kg šećera sok od 3 limuna 4 grančice svježeg ružmarina Priprema: Breskve oguliti i narezati na kockice cca 1 cm.Staviti ih u jednu posudu i dodati ostale sastojke.Neka stoji 4 sata,a svakog sata promiješati. Nakon toga prebaciti u široku posudu i kuhati oko 30 minuta na srednjoj vatri,skidajući pjenu koja se stvara. Za to vrijeme uključiti pećnicu na 75°C i grijati teglice. Kad je džem gotov izvaditi oko 1/4 breskvi,a ostatak skašiti u pire i tada dodati ostatak breskvi. Vrući džem uliti u ugrijane teglice i vratiti u isključenu pećnicu da se skroz ohladi(preko noći).Kad se ohladi dobro zatvoriti i spremiti na hladno i mračno mjesto. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Za hrabre, probajte nešto novo, ako do sada već niste.
Džem od breskvi s ružmarinom

Sastojci:

  • 1,5 kg breskvi
  • 1 kg šećera
  • sok od 3 limuna
  • 4 grančice svježeg ružmarina

Priprema:

  1. Breskve oguliti i narezati na kockice cca 1 cm.Staviti ih u jednu posudu i dodati ostale sastojke.Neka stoji 4 sata,a svakog sata promiješati.
  2. Nakon toga prebaciti u široku posudu i kuhati oko 30 minuta na srednjoj vatri,skidajući pjenu koja se stvara.
  3. Za to vrijeme uključiti pećnicu na 75°C i grijati teglice.
  4. Kad je džem gotov izvaditi oko 1/4 breskvi,a ostatak skašiti u pire i tada dodati ostatak breskvi.
  5. Vrući džem uliti u ugrijane teglice i vratiti u isključenu pećnicu da se skroz ohladi(preko noći).Kad se ohladi dobro zatvoriti i spremiti na hladno i mračno mjesto.
Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Martha Stewart Living Omnimedia,malo promijenjeno
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Suzana Gleđ's

.