Domaći »Zdenka« sir

Autor: roda   (palac x 1812) |moji recepti

1
Ako želite sami napraviti domaći sir, zašto ne, ispadne i bolji od kupljenog, potrebno je samo malo dobre volje. Nekako mi je bolje kad sama napravim, ili mama, bar znam da su bile čiste ruke, pribor, heh,malo se šalim, ali finooo

Sastojci:

  • pola kg kravljeg sira
  • 5 dag maslaca

priprema:

Na pola kg kravljeg sira uzme se 5 dag maslaca. Sir se pasira i stavi u otopljeni maslac te polagano kuha. Kad je smjesa glatka, ohladi se, oblikuje u trokute, kao što je tvornički »Zdenka« sir. Od ove količine dobije se 8 trokuta.

Prosjek: 4.5 (+4)

I ovo trebate pogledati:

Salata pečeni slatki krumpir, kvinoja i svježi kravlji sir -... Mlinci na varaždinski - PROČITAJTE Rižoto Milaneze - PROČITAJTE Punjeni šampinjoni - PROČITAJTE Salata radič, jagode i koromač - PROČITAJTE
pola kg kravljeg sira 5 dag maslaca priprema: Na pola kg kravljeg sira uzme se 5 dag maslaca. Sir se pasira i stavi u otopljeni maslac te polagano kuha. Kad je smjesa glatka, ohladi se, oblikuje u trokute, kao što je tvornički »Zdenka« sir. Od ove količine dobije se 8 trokuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

A što predlažu drugi ljudi...

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...