Dizana pita od maka

recepti_bez_slike
60 dag oštrog brašna 20 dag mljevenom maka 1 margarin 8 žlica šećera Malo soli 2 žumanjka 2 žlice suhog kvasca 1/2 dl ruma Limunova korica Grožđice Mlako mlijeko po potrebi (0,5l) Priprema: U brašno stavite kvasac i promiješajte. Dodajte sol, šećer, limunovu koricu, mljeveni mak, žumanjke i promiješajte. Dodajte margarin, rum, grožđice i mlijeko po potrebi. Ostavite da se digne pa ga stavite u lim (debljine 2 prsta). Ostavite u limu da se još jednom digne i polagano pecite. Pečeno, posipajte šećerom u prahu i režite na kocke. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Pita, ali s kvascem i to od maka. Da, morate probati, sve se savršeno pkolopilo i dobili smo jedan izvrstan kolač. Kolač je donjela kolegica s posla i cijeli ured je kopirao recept.

Sastojci:

  • 60 dag oštrog brašna
  • 20 dag mljevenom maka
  • 1 margarin
  • 8 žlica šećera
  • Malo soli
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice suhog kvasca
  • 1/2 dl ruma
  • Limunova korica
  • Grožđice
  • Mlako mlijeko po potrebi (0,5l)

Priprema:

U brašno stavite kvasac i promiješajte. Dodajte sol, šećer, limunovu koricu, mljeveni mak, žumanjke i promiješajte. Dodajte margarin, rum, grožđice i mlijeko po potrebi. Ostavite da se digne pa ga stavite u lim (debljine 2 prsta). Ostavite u limu da se još jednom digne i polagano pecite. Pečeno, posipajte šećerom u prahu i režite na kocke.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)