Digana gibanica

recepti_bez_slike
4 dcl mlijeka 1dcl ulja Kvasac SoI 15 dag šećera 2 žumanjka Oštro brašno Nadjev: 25 dag mljevenog maka 30 dag mljevenih oraba 30 dag šećera 10 dag grožđica 1vanilin šećer 2 žlice ruma 4 del mlijeka Nadjev mak: Mak preliti kipućim mlijekom u koje smo prethodno dodali 15 dkg šećera, 5 dkg grožđica, pola vanilin šećera i jednu žlicu ruma. Nadjev orasi: Orasi se također preliju kipućim mlijekom i doda se 15 dkg šećera, 5 dkg groždica, pola vanilin šećera i jednu žlicu ruma.Priprema: Priprema: Sastojke za tijesto izmiješati tako da tijesto bude dobro izrađeno, te ga ostaviti da se diže. Nakon toga se tijesto još jedanput promijesi. Tijesto dobro izvaljati te na jednu polovicu tijesta staviti nadjev od maka, a na drugu od oraha. Zatim tijesto s nadjevom trebate saviti sa dvije strane prema sredini, te ga peči lagano na 150 C, oko 40 minuta.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Tijesto:

  • 4 dcl mlijeka
  • 1dcl ulja
  • Kvasac
  • SoI
  • 15 dag šećera
  • 2 žumanjka
  • Oštro brašno

Nadjev:

  • 25 dag mljevenog maka
  • 30 dag mljevenih oraba
  • 30 dag šećera
  • 10 dag grožđica
  • 1vanilin šećer
  • 2 žlice ruma
  • 4 del mlijeka

Nadjev mak:

Mak preliti kipućim mlijekom u koje smo prethodno dodali 15 dkg šećera, 5 dkg grožđica, pola vanilin šećera i jednu žlicu ruma.

Nadjev orasi:

Orasi se također preliju kipućim mlijekom i doda se 15 dkg šećera, 5 dkg groždica, pola vanilin šećera i jednu žlicu ruma.Priprema:

Priprema:

Sastojke za tijesto izmiješati tako da tijesto bude dobro izrađeno, te ga ostaviti da se diže.

Nakon toga se tijesto još jedanput promijesi. Tijesto dobro izvaljati te na jednu polovicu tijesta staviti nadjev od maka, a na drugu od oraha. Zatim tijesto s nadjevom trebate saviti sa dvije strane prema sredini, te ga peči lagano na 150 C, oko 40 minuta. 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)