Dalmatinska rožata

recepti_bez_slike
5 dkg šećera 12 jaja 10 žlica šečera 0,5 dcl ruma 2 vanili šećera 1 litra mlijeka Postupak pripreme 5 dkg šećera karamelizirat i ulit u kalup. Umutit 12 jaja sa 10 žlica šećera, dodat rum, vanilij šećer i jednu litru mlijeka. Smjesu izlit u kalup pokrit folijom i stavit u drugu posudu s vodom te stavit u pećnicu na 200 stupnjeva jedan sat. Napomene kad se ohladi okrenut kalu naopako i istrest na tanjur. U SLAST Po želji može se ukrasit šlagom. Jede se hladno. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+6)
Natalija Bulić je napisala je svoj recept za dalmatinsku rožatu.

 

Sastojci

  • 5 dkg šećera
  • 12 jaja
  • 10 žlica šečera
  • 0,5 dcl ruma
  • 2 vanili šećera
  • 1 litra mlijeka

Postupak pripreme

  1. 5 dkg šećera karamelizirat i ulit u kalup.
  2. Umutit 12 jaja sa 10 žlica šećera, dodat rum, vanilij šećer i jednu litru mlijeka.
  3. Smjesu izlit u kalup pokrit folijom i stavit u drugu posudu s vodom te stavit u pećnicu na 200 stupnjeva jedan sat.
Napomene

kad se ohladi okrenut kalu naopako i istrest na tanjur. U SLAST Po želji može se ukrasit šlagom. Jede se hladno.

Prosjek: 4.3 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika miki's

ova rozata je dobra!!

2
Slika korisnika Tanja's

Dalmatinska rožata
sastojci:
6 jaja
1/2 l mlijeka
6 žlica šećera za rožatu
6 žlica šečera za karamel
2 vanilin šećera
malo soka od limuna ili kučerin ruma

priprema
Izmiksamo jaja sa 6 žlica šećera, dodamo 1 vanilin šećer i malo soka od limuna ili žličicu ruma. U to uspemo 1/2 l mlijeka i lagamo izmiksamo. U kalup za rožatu stavimo 6 žlica šećera i 1 vanilin šećer pa ga karmeliziramo. U kalup ulijemo izmiješano mlijeko i jaja .
Kalup stavimo kuhati na vatru na banja-mariju 10 minuta, a poslije sve premjestiti u zagrijanu peč na 160°C oko 35-40 minuta. Kada se rožata ohladila okrenemo je na malo dublji tanjur da se sok ne bi prolio.