Dalmatinska rožata

recepti_bez_slike

Natalija Bulić je napisala je svoj recept za dalmatinsku rožatu.

Sastojci
5 dkg šećera
12 jaja
10 žlica šečera
0,5 dcl ruma
2 vanili šećera
1 litra mlijeka

Postupak pripreme
5 dkg šećera karamelizirat i ulit u kalup.
Umutit 12 jaja sa 10 žlica šećera, dodat rum, vanilij šećer i jednu litru mlijeka. Smjesu izlit u kalup pokrit folijom i stavit u drugu posudu s vodom te stavit u pećnicu na 200 stupnjeva jedan sat.

Napomene
kad se ohladi okrenut kalu naopako i istrest na tanjur.
U SLAST
Po želji može se ukrasit šlagom.
Jede se hladno.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest i pet jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Tanja's

Dalmatinska rožata
sastojci:
6 jaja
1/2 l mlijeka
6 žlica šećera za rožatu
6 žlica šečera za karamel
2 vanilin šećera
malo soka od limuna ili kučerin ruma

priprema
Izmiksamo jaja sa 6 žlica šećera, dodamo 1 vanilin šećer i malo soka od limuna ili žličicu ruma. U to uspemo 1/2 l mlijeka i lagamo izmiksamo. U kalup za rožatu stavimo 6 žlica šećera i 1 vanilin šećer pa ga karmeliziramo. U kalup ulijemo izmiješano mlijeko i jaja .
Kalup stavimo kuhati na vatru na banja-mariju 10 minuta, a poslije sve premjestiti u zagrijanu peč na 160°C oko 35-40 minuta. Kada se rožata ohladila okrenemo je na malo dublji tanjur da se sok ne bi prolio.

Slika korisnika miki's

ova rozata je dobra!!

"Još jedan recept iz TOP 50"