Crno-bijela torta

recepti_bez_slike
5 bjelanjaka (snijeg) 14 dkg šećera 7 dkg brašna 5 žumanjaka Sastojci za glazuru kao nadjev 18 dkg čokolade 20 dkg šećera 2 dl vode 4 dl slatkog vrhnja Postupak pripreme U čvrsti snijeg utucite šećer, pa kad je smjesa gusta, utucite žumanjak po žumanjak. Na kraju dodajte prosijano brašno. Od ove biskvit-smjese ispecite 6 listova. Zatim napravite glazuru tako da šećer s vodom kuhate i dodate otopljenu čokoladu, umješati u kuhani šećer. Smjesu miješajte do potrebne gustoće. Ovom glazurom prelijte svaki list i pustite da se glazura osuši. Na svaki glazirani list stavi se tučenog slatkog vrhnja i složi torta od glaziranih listova. Najljepši se list ostavi za vrh. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+307)

Sastojci za biskvit

  • 5 bjelanjaka (snijeg)
  • 14 dkg šećera
  • 7 dkg brašna
  • 5 žumanjaka

Sastojci za glazuru kao nadjev

  • 18 dkg čokolade
  • 20 dkg šećera
  • 2 dl vode
  • 4 dl slatkog vrhnja

Postupak pripreme

U čvrsti snijeg utucite šećer, pa kad je smjesa gusta, utucite žumanjak po žumanjak. Na kraju dodajte prosijano brašno. Od ove biskvit-smjese ispecite 6 listova. Zatim napravite glazuru tako da šećer s vodom kuhate i dodate otopljenu čokoladu, umješati u kuhani šećer. Smjesu miješajte do potrebne gustoće. Ovom glazurom prelijte svaki list i pustite da se glazura osuši. Na svaki glazirani list stavi se tučenog slatkog vrhnja i složi torta od glaziranih listova. Najljepši se list ostavi za vrh.

Prosjek: 4 (+307)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)