Čokoladni pereci

recepti_bez_slike
10 dag maslaca  8 dag šećera  12 dag brašna  2 dag kakaa  1 žumanjak  1 vanilin-šećer  čokoladna glazura Priprema: Maslac i brašno dobro izmrvite, dodajte šećer, kakao, žumanjak i vanilin-šećer, pa umijesite prhko tijesto. Ostavite kratko vrijeme da odstoji na hladnom mjestu. Zatim od tijesta izradite valjke i oblikujte male perece, i pecite na temperaturi od 220°C oko 15 minuta. Pečene perece umoči te u čokoladnu glazuru, i to samo s gornje strane. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+282)
Kao mala bih uvijek sa jako raširenim očima gledala perece umočene u čokoladu u lokalnoj slastičarnici. Uskoro se i moja mama zaljubila u te slatke perece pa ih je počela doma peći.

Sastojci:

  • 10 dag maslaca 
  • 8 dag šećera 
  • 12 dag brašna 
  • 2 dag kakaa 
  • 1 žumanjak 
  • 1 vanilin-šećer 
  • čokoladna glazura

Priprema:

Maslac i brašno dobro izmrvite, dodajte šećer, kakao, žumanjak i vanilin-šećer, pa umijesite prhko tijesto. Ostavite kratko vrijeme da odstoji na hladnom mjestu. Zatim od tijesta izradite valjke i oblikujte male perece, i pecite na temperaturi od 220°C oko 15 minuta. Pečene perece umoči te u čokoladnu glazuru, i to samo s gornje strane.

Prosjek: 4 (+282)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)