Celer sa sirom

Autor: admin   (palac x 11732) |moji recepti

0
Celer sa sirom

Sastojci

  • 2 celera
  • 100 g sira Fontine (ili Gruyere, ili Emmental)
  • 2 žice domaćeg maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • sol i papar po ukusu

Celere očistiti, oprati i odstraniti listove. Stapke celera posoliti, popapriti, preliti limunovim sokom i zaliti s 3 žlice maslinovog ulja i ostaviti da odstoji sat vremena.

Ovako pripremljeni celer ocijediti pa staviti na nauljenu rešetku roštilja (ili roštilj tavu) i peći 10 minuta na jednoj strani, pa 5 minuta na drugoj. Kad su se obje strane zapekle, ponovno okrenuti i položiti tanko narezane ploščice sira, peći još otprilike 5 minuta da se sir otopi, izvaditi na pladanj za posluživanje i posuti mljevenim paprom po ukusu.

Poslužiti toplo, dok je sir još otopljen.

Prosjek: 4.8 (+4)
2 celera 100 g sira Fontine (ili Gruyere, ili Emmental) 2 žice domaćeg maslinovog ulja sok od jednog limuna sol i papar po ukusu Celere očistiti, oprati i odstraniti listove. Stapke celera posoliti, popapriti, preliti limunovim sokom i zaliti s 3 žlice maslinovog ulja i ostaviti da odstoji sat vremena. Ovako pripremljeni celer ocijediti pa staviti na nauljenu rešetku roštilja (ili roštilj tavu) i peći 10 minuta na jednoj strani, pa 5 minuta na drugoj. Kad su se obje strane zapekle, ponovno okrenuti i položiti tanko narezane ploščice sira, peći još otprilike 5 minuta da se sir otopi, izvaditi na pladanj za posluživanje i posuti mljevenim paprom po ukusu. Poslužiti toplo, dok je sir još otopljen. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+4)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
devet + nula =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Katarina1's

Ovo je super

Slika korisnika Katarina1's

Ovo je super

"Još jedan recept iz TOP 50"