BUČNICA - savijača od buče

recepti_bez_slike
1 kg naribane buče malo soli 3 dl slatkog vrhnja 4 bjelanjka (snijeg) 5 dkg masti 4 žumanjka 10 dkg vanilin šećera tijesto za savijaču Priprema: Razvučeno tijesto se osuši, namaže i slaže tako dugo dok nije složeno u veličini lima za pečenje. Ovako se tijesto priredi u dva dijela. Jedan se dio stavi u namazan lim za pečenje, zatim se stavi nadjev, a onda drugi dio tijesta. Po vrhu se opet namaže mašću i stavi peći.  Buča se očisti, izreže, malo posoli i istisne. Žumanjci i šećer se pomiješaju, doda malo tučenog vrhnja i izmiješa s bučom. Na kraju se doda snijeg. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+493) ‹ Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu najbolji recept Bučnica ›
Ovako mi radimo bučnicu.

Sastojci:

  • 1 kg naribane buče
  • malo soli
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 4 bjelanjka (snijeg)
  • 5 dkg masti
  • 4 žumanjka
  • 10 dkg vanilin šećera
  • tijesto za savijaču

Priprema:

Razvučeno tijesto se osuši, namaže i slaže tako dugo dok nije složeno u veličini lima za pečenje. Ovako se tijesto priredi u dva dijela. Jedan se dio stavi u namazan lim za pečenje, zatim se stavi nadjev, a onda drugi dio tijesta. Po vrhu se opet namaže mašću i stavi peći. 

Buča se očisti, izreže, malo posoli i istisne. Žumanjci i šećer se pomiješaju, doda malo tučenog vrhnja i izmiješa s bučom. Na kraju se doda snijeg.

Prosjek: 5 (+493)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ivana Horvat's

super je recept, hvala
8>

2
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

ja sam znala radit od lisnatog samo pazi da buće dobro zažmičeš, istisneš, jer ako će ti pustit puno vode, mogle bi ti ispasti onako gnjecave. Stavi ih na papir za pećenje kad radiš. Probaj i u kombinaciji sa sirom i vrhnjem i sito stino naribanim bućama. Možda će ti biti bolje za lisnato. Inače ja tako radim bućnicu samo što sama radim tijesto.

3
Slika korisnika bobby's

Mozemo li koristiti lisnato tijesto pa slagati puno slojeva lisnatog umjesto valjanja tijesta i slaganja ?

Vidio sam bucnice od lisnatog tijesta ali nisam siguran kako bih to napravio posto nisam bas vican u kuhinji.

Unaprijed zahvaljujem na informacijama i receptu