Buče/bundeve

recepti_bez_slike
1 1/2 kg buče  4 dkg masti 3 dkg brašna kumin 1/4 kg rajčice 12 dl kiselog vrhnja sol papar ocat priprema; Buča se oguli, očisti od koštica i riba na ribežu u sitne rezance. Soli se, posipa kuminom, doda malo octa i pusti stajati. Poslije se napravi zaprška od masti i brašna, pa kad je ovaj žut, doda se sitno nasjeckanog luka, malo poprži i doda iscijeđena buča. Za to se vrijeme rajčica opere, mekano kuha i pasira te prelije buču i kuha. Prije serviranja doda se malo kiselog vrhnja i octa, ako je potrebno. Umjesto rajčice može se dodati sitno nasjeckani kopar. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+809)

Sastojci:

  • 1 1/2 kg buče 
  • 4 dkg masti
  • 3 dkg brašna
  • kumin
  • 1/4 kg rajčice
  • 12 dl kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • ocat

priprema;

Buča se oguli, očisti od koštica i riba na ribežu u sitne rezance. Soli se, posipa kuminom, doda malo octa i pusti stajati. Poslije se napravi zaprška od masti i brašna, pa kad je ovaj žut, doda se sitno nasjeckanog luka, malo poprži i doda iscijeđena buča. Za to se vrijeme rajčica opere, mekano kuha i pasira te prelije buču i kuha. Prije serviranja doda se malo kiselog vrhnja i octa, ako je potrebno. Umjesto rajčice može se dodati sitno nasjeckani kopar.

Prosjek: 4 (+809)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)