Brza domaća pogača

recepti_bez_slike
brašno 0,50 kg (može i više i manje, zavisi koliko vam treba kruha) hladna voda 1 dcl hladne mineralne vode 1 šalica kiselog mlijeka ili jogurta 1 vrećica praška za pecivo Postupak napraviti tijesto kao za kruh lim namazati (najbolje komadićem špeka) ili namastiti pa posuti brašnom staviti na lim (protvan, tepsiju) i odmah u zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva nakon 10 - 15 minuta smanjiti temperaturu na 18 stupnjeva i peći još oko 40 minuta Uz ovaj recept za domacu pogacu prisjetite se nekih drugih vremena... Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+11) Babičina pogača Ilonkina pogača Moja pogača cvijet Pogača Pogača Pahuljica Pogača ala none Pogača cvet Pogača nadjevena sirom Pogača nadjevena sirom Pogača od čvaraka Pogača od čvaraka, luka i jaja Pogača s porilukom Prigorska pogača Prosta pogača Slana pogača sa sirom, kiselim mlijekom i mirisom mediterana Švapska pogača sa šljivama Pogača s kajmakom Babičina pogača ›
Dok sam bio dijete, često smo imali iznenadne goste, ako nije bilo dovoljno kruha, moja mama je za manje od jednog sata imala veliku pogaču koju smo svo voljeli ...mame više nema, a mi sada koristimo njezin recept

Sastojci za domaću pogaču

  • brašno 0,50 kg (može i više i manje, zavisi koliko vam treba kruha)
  • hladna voda
  • 1 dcl hladne mineralne vode
  • 1 šalica kiselog mlijeka ili jogurta
  • 1 vrećica praška za pecivo

Postupak

  • napraviti tijesto kao za kruh
  • lim namazati (najbolje komadićem špeka) ili namastiti pa posuti brašnom
  • staviti na lim (protvan, tepsiju) i odmah u zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva
  • nakon 10 - 15 minuta smanjiti temperaturu na 18 stupnjeva i peći još oko 40 minuta

Uz ovaj recept za domacu pogacu prisjetite se nekih drugih vremena...

Prosjek: 3.8 (+11)
Link izvora / potpis autora: moja mama Kata je tako radila i svi smo se veselili pogači
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maliOdKuhinje's

Obozavam pogace a ovaj recept cini se jednostavan. Isprobat cu pa javim kako mi je uspjelo.

Pitanje koje imam, da li je potrebno ostaviti tijesto da stoji pa onda opet mjesati ili je dovoljno samo jednom zamjesiti (mi to zovemo jos duplo dizanje) ?

Slobodno napisi jos kojih recepata u danasnje vrijeme nedostaje takvih jednsotavnih a dobrih recepata.

2
Slika korisnika ivan's

nije potrebno čekati niti više mijesiti, moj postupak je slijedeći, 

1. uključim da se grije pećnica

2. prosijem brašno, dodam sol i prašak za pecivo

    izmiješam,

3.dodam hladne vode,dcl mineralne, šalicu kiselog

   mlijeka ili jogurt, zamijesim, u protvanj, (okrugli)

4.u pećnicu na 220 stupnjeva 15 minuta smanjim na 180 i za ukupno odprilike 1

sat gotovo

 

Pozdrav

 

Ivan 

3
Slika korisnika tajana's

bude jps bolje kad se pomjesa vruce mljijeko s hladnom mineralnom.. to se onda uspjeni i tako uspjenito istrest u brasno..... bude puno razabranije tijesto.... ja sam prije isto radila s hladnim pa su me stariji savjetovali da probamm i zbilja je bolje.... pozz