Brački medenjaci

recepti_bez_slike
• 1 jaje • 10 dag meda od kadulje • 1 dcl ulja • 10 dag šećera • 1 prašak za pecivo • 1 žličica sode bikarbone • brašna po potrebi Priprema: Istući jaja i šećer, a u drugu zdjelu staviti malo brašna. U to izliti jaja i šećer. U med staviti sodu i to staviti na vatru dok ne zabijeli. Uliti u jaja, dodati ulje i mješati postepeno dodajući brašno i prašak za pecivo. Umjesiti tijesto kao za njoke da ne bude tvrdo. Pustiti da odstoji 1sat na sobnoj temperaturi. Peći na 200°c oko 10-15min.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+508)
Ovo je još jedan izvorno brački kolač. Sa kaduljinim medom budu najbolji jer se ne razliju. Ako ćete raditi ovaj kolač imajte na umu da je ovo doza na jedno jaje. I pripazite - dobro nauljite lim za pečenje. Oblike ne radite ni pretanko ni predebelo jer postanu duplo veči.

Sastojci:

• 1 jaje
• 10 dag meda od kadulje
• 1 dcl ulja
• 10 dag šećera
• 1 prašak za pecivo
• 1 žličica sode bikarbone
• brašna po potrebi

Priprema:

Istući jaja i šećer, a u drugu zdjelu staviti malo brašna. U to izliti jaja i šećer. U med staviti sodu i to staviti na vatru dok ne zabijeli. Uliti u jaja, dodati ulje i mješati postepeno dodajući brašno i prašak za pecivo. Umjesiti tijesto kao za njoke da ne bude tvrdo. Pustiti da odstoji 1sat na sobnoj temperaturi. Peći na 200°c oko 10-15min.
 

Prosjek: 4 (+508)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)