Biskvitni dvopek

recepti_bez_slike
6 jaja 20 dag šećera 20 dag brašna 4 žlice vode 1 vanilin-šećer Postupal pripreme Žumanjke i šećer izmiješajte pjenasto, zatim postepeno za vrijeme miješanja dodajte vanilin-šećer i vodu, te na kraju brašno i snijeg od bjelanjaka naizmjenično. U dno duboke uske posude (10 x 30 cm) stavite namašćeni papir i pospite je brašnom, zatim izlijte biskvitnu smjesu, te stavite peći oko 25 minuta na temperaturu od 185°C. Pečeni biskvit izvadite iz posude i ohladite, zatim ga režite u prst debele ploške. Složite u posudu i kratko pecite na visokoj temperaturi. Kad dobije crvenkasto-žutu boju, izvadite iz pećnice, ohladite i spremite u limene posude. Izvrsno je uz razne tople napitke. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+398)

Sastojci

  • 6 jaja
  • 20 dag šećera
  • 20 dag brašna
  • 4 žlice vode
  • 1 vanilin-šećer

Postupal pripreme

Žumanjke i šećer izmiješajte pjenasto, zatim postepeno za vrijeme miješanja dodajte vanilin-šećer i vodu, te na kraju brašno i snijeg od bjelanjaka naizmjenično. U dno duboke uske posude (10 x 30 cm) stavite namašćeni papir i pospite je brašnom, zatim izlijte biskvitnu smjesu, te stavite peći oko 25 minuta na temperaturu od 185°C. Pečeni biskvit izvadite iz posude i ohladite, zatim ga režite u prst debele ploške. Složite u posudu i kratko pecite na visokoj temperaturi. Kad dobije crvenkasto-žutu boju, izvadite iz pećnice, ohladite i spremite u limene posude. Izvrsno je uz razne tople napitke.

Prosjek: 4 (+398)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)