Biskvitne kriške

Autor: Lara   (palac x 1864) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
10 dag brašna  10 dag šećera u prahu  1 vanilin šećer  3 jaja  2 žlice tople vode  3 žlice rastopljenog i ohlađenog maslaca malo naribane limunove korice  Ukras na biskvitu  dobro ocijeđene konzervirane breskve  preljev za torte 10 dag šećera malo marmelade  1/4 l tučenog vrhnja  1 vanilin šećer  kandirane trešnje  Priprema: Pjenasto izmiješajte jaja (žumanjke i bjelanjke) i vanilin šećer, limunovu koricu pa sve miješajte i dalje. Kad lijepo rashladi i kad naraste, dodajte brašno i prašak. Ukapajte u tijesto rastopljen i ohlađen maslac. Namazan i brašnom posipan dugoljast model pecite na srednjoj temperaturi 30 min. Na kriške debele 2 cm. s jedne strane tanko obložite polovicama krišaka bresaka. Zalijte ih preljevom (pripremite ga prema uputi na vrećici). Vrhnje izmiješajte sa šećerom. Nabrizgajte ga na kriške u obliku lijepih kolutića i ukrasite ih kandiranim voćem.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+474)
Efektnog izgleda i odličnog okusa, slastica često pripremana u našoj kuhinji.

Sastojci:

  • 10 dag brašna 
  • 10 dag šećera u prahu 
  • 1 vanilin šećer 
  • 3 jaja 
  • 2 žlice tople vode 
  • 3 žlice rastopljenog i ohlađenog maslaca
  • malo naribane limunove korice 

Ukras na biskvitu 

  • dobro ocijeđene konzervirane breskve 
  • preljev za torte
  • 10 dag šećera
  • malo marmelade 
  • 1/4 l tučenog vrhnja 
  • 1 vanilin šećer 
  • kandirane trešnje 

Priprema:

Pjenasto izmiješajte jaja (žumanjke i bjelanjke) i vanilin šećer, limunovu koricu pa sve miješajte i dalje. Kad lijepo rashladi i kad naraste, dodajte brašno i prašak. Ukapajte u tijesto rastopljen i ohlađen maslac. Namazan i brašnom posipan dugoljast model pecite na srednjoj temperaturi 30 min. Na kriške debele 2 cm. s jedne strane tanko obložite polovicama krišaka bresaka. Zalijte ih preljevom (pripremite ga prema uputi na vrećici). Vrhnje izmiješajte sa šećerom. Nabrizgajte ga na kriške u obliku lijepih kolutića i ukrasite ih kandiranim voćem. 

Prosjek: 4 (+474)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)