Bijela torta s glazurom od čokolade

recepti_bez_slike
Smjesa od lješnjaka: 9 bjelanjaka (snijeg) 25 dkg šećera 20 dkg lješnjaka 6 dkg brašna Biskvit: 10 dkg brašna korica od limuna 3 bjelanjka (snijeg) 12 dkg šećera 3 žumanjka Krema 5 žlica mlijeka 25 dkg šećera 25 dkg maslaca 8 dkg lješnjaka 9 žumanjka Postupak pripreme Najprije ispecite smjesu od lješnjaka tako da bjelanjke istučete u čvrsti snijeg. U snijeg utucite šećer, pa kad je smjesa gusta, dodajte samljevene lješnjake i brašno. Smjesu pecite u dva lista, u namazanom  obliku. Biskvit-smjesa pripremi se tako da se u čvrsti snijeg od bjelanjaka najprije utuče šećer, zatim žumanjak po žumanjak, doda se korica od limuna, i brašno. Smjesu stavite peći u namazani oblik. Listove torte sastavite kremom, tako da list od biskvit-smjese bude u sredini. Malo kreme ostavite za ukras. Tortu prelijte glazurom od čokolade i ukrasite kremom.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Krema: tucite na pari žumanjke, šećer i mlijeko dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac i dodajte samljevene lješnjake. Odnosno, popržiti, samljeti lješnjake, žumanjak, šećer i mlijeko tući na pari,  ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati lješnjake. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci

Smjesa od lješnjaka:

  • 9 bjelanjaka (snijeg)
  • 25 dkg šećera
  • 20 dkg lješnjaka
  • 6 dkg brašna

Biskvit:

  • 10 dkg brašna
  • korica od limuna
  • 3 bjelanjka (snijeg)
  • 12 dkg šećera
  • 3 žumanjka

Krema

  • 5 žlica mlijeka
  • 25 dkg šećera
  • 25 dkg maslaca
  • 8 dkg lješnjaka
  • 9 žumanjka

Postupak pripreme

Najprije ispecite smjesu od lješnjaka tako da bjelanjke istučete u čvrsti snijeg. U snijeg utucite šećer, pa kad je smjesa gusta, dodajte samljevene lješnjake i brašno.

Smjesu pecite u dva lista, u namazanom  obliku. Biskvit-smjesa pripremi se tako da se u čvrsti snijeg od bjelanjaka najprije utuče šećer, zatim žumanjak po žumanjak, doda se korica od limuna, i brašno. Smjesu stavite peći u namazani oblik. Listove torte sastavite kremom, tako da list od biskvit-smjese bude u sredini. Malo kreme ostavite za ukras. Tortu prelijte glazurom od čokolade i ukrasite kremom.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Krema: tucite na pari žumanjke, šećer i mlijeko dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac i dodajte samljevene lješnjake. Odnosno, popržiti, samljeti lješnjake, žumanjak, šećer i mlijeko tući na pari,  ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati lješnjake.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)