Beze-torta

recepti_bez_slike

Moja kćer u svakoj slastičarnici samo viče "beze"! Stoga sam odlučila potražiti recept, malo ga modificirala i evo našeg omiljenog kolača.

Beze-smjesa: 

  • 6 bjelanjaka 
  • 30 dag šećera 
  • limunov sok 

Biskvitna smjesa: 

  • 3 jaja 
  • 9 dag šećera 
  • 9 dag brašna 

Krema: 

  • 3 jaja 
  • 25 dag šećera u prahu
  • 2 žlice kakaa 
  • 25 dag maslaca 
  • 2 dl slatkog vrhnja 

Priprema:

Beze: bjelanjke istucite u čvrst snijeg, zatim dodajte šećer i limunov sok i još kratko tucite. Na namašćenom papiru zacrtajte tri kružnice veličine torte i položite ga na žičanu rešetku iz pećnice. Istučeni snijeg namažite unutar tri kružnice na papiru, stavite u predgrijanu pećnicu na 50°C  da se suši oko 4 sata. Zatim izvadite sva tri ispečena tijesta od snijega i ostavite da se ohlade. 

Biskvit: žumanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte naizmjence brašno i snijeg. Lagano promiješajte i stavite na lim za pečenje koju ste obložili namašćenim papirom i ispecite dvije oblatne iste veličine kao beze-oblatne. 

Krema: Jaja, šećer i kakao miješajte na pari dok se smjesa ne zgusne, zatim je skinite sa štednjaka i ohladite, pa dodajte pjenasto izmiješanom maslacu. 

Sada složite tortu, i to najprije beze-oblatnu, pa kremu, zatim biskvitnu oblatnu, pa kremu, tako da je na vrhu beze-oblatna. Sa strane možete tortu ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.

6 bjelanjaka  30 dag šećera  limunov sok  Biskvitna smjesa:  3 jaja  9 dag šećera  9 dag brašna  Krema:  3 jaja  25 dag šećera u prahu 2 žlice kakaa  25 dag maslaca  2 dl slatkog vrhnja  Priprema: Beze: bjelanjke istucite u čvrst snijeg, zatim dodajte šećer i limunov sok i još kratko tucite. Na namašćenom papiru zacrtajte tri kružnice veličine torte i položite ga na žičanu rešetku iz pećnice. Istučeni snijeg namažite unutar tri kružnice na papiru, stavite u predgrijanu pećnicu na 50°C  da se suši oko 4 sata. Zatim izvadite sva tri ispečena tijesta od snijega i ostavite da se ohlade.  Biskvit: žumanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte naizmjence brašno i snijeg. Lagano promiješajte i stavite na lim za pečenje koju ste obložili namašćenim papirom i ispecite dvije oblatne iste veličine kao beze-oblatne.  Krema: Jaja, šećer i kakao miješajte na pari dok se smjesa ne zgusne, zatim je skinite sa štednjaka i ohladite, pa dodajte pjenasto izmiješanom maslacu.  Sada složite tortu, i to najprije beze-oblatnu, pa kremu, zatim biskvitnu oblatnu, pa kremu, tako da je na vrhu beze-oblatna. Sa strane možete tortu ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
tri i jednako je četiri
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"