Bečki jastučići

recepti_bez_slike
35 dag brašna  24 dag margarina  15 dag šećera  korica limuna  2 žumanjka, tvrdo kuhana  1 žumanjak, svježi  15 dag marmelade od ribiza  šećer za posipanje  Priprema: Margarin izmrvite s brašnom, zatim dodajte šećer, koricu limuna, žumanjak i tvrdo kuhane žumanjke koje ste protisnuli žlicom kroz žičanu cjediljku. Od navedenih namirnica zamijesite tijesto, razvaljajte tanko (2 mm) i izrežite kotačićem kvadratiće (7 x 7 cm). U sredinu svakog kvadratića stavite malo marmelade i preklopite dva suprotna ugla, jedan preko drugoga iznad marmelade. Jastučiće premažite bjelanjkom i stavite u namazanu pećnicu peći oko 20 minuta na temperaturu od 220°C. Tople pošećerite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+196)
Nisam sigurna da će se baš u Beču tako zvati, ali taj sam kolač prvi i zadnji put probala u tom divnom gradu, Kasnije sma preko prijateljice pronašla ovaj recept i mislim da je to upravo taj kolač.

Sastojci:

  • 35 dag brašna 
  • 24 dag margarina 
  • 15 dag šećera 
  • korica limuna 
  • 2 žumanjka, tvrdo kuhana 
  • 1 žumanjak, svježi 
  • 15 dag marmelade od ribiza 
  • šećer za posipanje 

Priprema:

Margarin izmrvite s brašnom, zatim dodajte šećer, koricu limuna, žumanjak i tvrdo kuhane žumanjke koje ste protisnuli žlicom kroz žičanu cjediljku. Od navedenih namirnica zamijesite tijesto, razvaljajte tanko (2 mm) i izrežite kotačićem kvadratiće (7 x 7 cm). U sredinu svakog kvadratića stavite malo marmelade i preklopite dva suprotna ugla, jedan preko drugoga iznad marmelade. Jastučiće premažite bjelanjkom i stavite u namazanu pećnicu peći oko 20 minuta na temperaturu od 220°C. Tople pošećerite.

Prosjek: 4 (+196)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)