Bakalar na mornarski način

recepti_bez_slike
30 dag suhog bakalara 1 kg krumpira 6 režnja češnjaka 2 grančice peršinovog lista maslinovo ulje papar sol Priprema: Bakalar pretucite drvenim batićem za meso. Stavite ga u veću posudu, prelijte s dosta hladne vode pa ga močite dva-tri dana. Vodu mijenjajte nekoliko puta na dan. Pritom ga svaki put rukama savijajte kako bi što više omekšao. Namočeni bakalar kuhajte u neslanoj vodi oko 20 minuta. Tada će se meso početi odvajati od kostiju pa ga izvadite iz vode, očistite od kože i kostiju, a meso natrgajte na komadiće. Sačuvajte 2 dl juhe u kojoj se bakalar kuhao. Oguljeni krumpir narežite na kockice, skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Zatim u dublju zdjelu istresite krumpir, vilicom ga malo zgnječite, dodajte natrgano meso bakalara, ulje, nasjeckani češnjak i peršinov list, posolite, popaprite, ulijte sačuvanu juhu od kuhanja bakalara i dobro izmiješajte.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.2 (+5) ‹ Bakalar na brudet najbolji recept Usoljeni bakalar s palentom ›
Iako je bakalar malo skuplja riba, za neke posebnije prigode nemogu mu odoljeti. A nekad umjesto njega, dobro dođe i oslić. Uglavnom, božanski recept i jelo, za + deset, napravim ga skoro pa ukusno kao i dalmatinke, heh

Sastojci:

  • 30 dag suhog bakalara
  • 1 kg krumpira
  • 6 režnja češnjaka
  • 2 grančice peršinovog lista
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Bakalar pretucite drvenim batićem za meso. Stavite ga u veću posudu, prelijte s dosta hladne vode pa ga močite dva-tri dana. Vodu mijenjajte nekoliko puta na dan. Pritom ga svaki put rukama savijajte kako bi što više omekšao. Namočeni bakalar kuhajte u neslanoj vodi oko 20 minuta. Tada će se meso početi odvajati od kostiju pa ga izvadite iz vode, očistite od kože i kostiju, a meso natrgajte na komadiće. Sačuvajte 2 dl juhe u kojoj se bakalar kuhao. Oguljeni krumpir narežite na kockice, skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Zatim u dublju zdjelu istresite krumpir, vilicom ga malo zgnječite, dodajte natrgano meso bakalara, ulje, nasjeckani češnjak i peršinov list, posolite, popaprite, ulijte sačuvanu juhu od kuhanja bakalara i dobro izmiješajte.  

Prosjek: 3.2 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)