Bakalar na bijelo

recepti_bez_slike
40 dag suhog bakalara 80 dag krumpira 4 režnja češnjaka 2 grančice peršinovog lista maslinovo ulje sol papar Priprema: Bakalar pretucite drvenim batićem za meso. Stavite ga u posudu, prelijte s dosta hladne vode pa ga močite dva-tri dana. Vodu mijenjajte nekoliko puta na dan. Pritom ga svaki put rukama savijajte kako bi što više omekšao. Namočeni bakalar kuhajte u neslanoj vodi oko 20 minuta. Tada će se meso početi odvajati od kostiju pa ga izvadite iz vode, očistite od kože i kostiju, a meso natrgajte na komadiće. Posebno skuhajte krumpir u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na ploške srednje debljine. Češnjak i peršinovo lišće nasjeckajte. Zatim u prikladnu posudu ulijte 1-2 žlice ulja, stavite dio usitnjenog bakalara, po njemu složite dio narezanog krumpira, pospite dijelom češnjaka i peršinovog lista, posolite, popaprite, prelijte s malo ulja i vode u kojoj se bakalar kuhao. Zatim nastavite slagati u redove meso bakalara, krumpir i začine. Tada posudu poklopite i rukama tresite da umak postane gust i bijel. Zatim posudu stavite na vatru da se jelo samo malo zagrije. Poslužite uz salatu od kiselih zelenih rajčica spremljenih za zimicu.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+190)

Sastojci:

  • 40 dag suhog bakalara
  • 80 dag krumpira
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 grančice peršinovog lista
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Bakalar pretucite drvenim batićem za meso. Stavite ga u posudu, prelijte s dosta hladne vode pa ga močite dva-tri dana. Vodu mijenjajte nekoliko puta na dan. Pritom ga svaki put rukama savijajte kako bi što više omekšao. Namočeni bakalar kuhajte u neslanoj vodi oko 20 minuta. Tada će se meso početi odvajati od kostiju pa ga izvadite iz vode, očistite od kože i kostiju, a meso natrgajte na komadiće. Posebno skuhajte krumpir u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na ploške srednje debljine. Češnjak i peršinovo lišće nasjeckajte. Zatim u prikladnu posudu ulijte 1-2 žlice ulja, stavite dio usitnjenog bakalara, po njemu složite dio narezanog krumpira, pospite dijelom češnjaka i peršinovog lista, posolite, popaprite, prelijte s malo ulja i vode u kojoj se bakalar kuhao. Zatim nastavite slagati u redove meso bakalara, krumpir i začine. Tada posudu poklopite i rukama tresite da umak postane gust i bijel. Zatim posudu stavite na vatru da se jelo samo malo zagrije. Poslužite uz salatu od kiselih zelenih rajčica spremljenih za zimicu.

 

 

Prosjek: 4 (+190)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)