Recepti za rakije

6 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Recepti za rakije

nensi traži recept za rakije od trava, meda, žižula ruda, biska. hvala puno na pomoći

Slika korisnika Sara's
Offline
Pridružen/a: 19/11/2010

Rakija od raznih trava

Sastojci: 1 litra jake domaće lozovače ili bilo koja domaća rakija, grančica pelina, grančica komorača, grančica salvije (žalfija), nekoliko zrnaca anasona (anisa), nekoliko listova ruzmarina, komad limunove kore, komad narančine kore.

Suho voće po želji: jedan komad suhe smokve, suhe urme, nekoliko zrna suhih groždica, nekoliko zrna bilo kojeg šumskog voća (borovnice, brunice, ribizle i sl.) i jedan komad rogača.

Sve sastojke dobro oprati, očistiti i posušiti. Staviti u malo veču bocu i preliti sa domaćom lozovačom. Neka odleži najmanje mjesec dana, a ćim duže stoji kvaliteta je bolja. Travaricu možete procijediti ili samo maknuti trave i spremna je za kušanje \\(^o^)/

Znam još medicu:

Na jednu litru rakije ide 35 dkg meda.

U jednu dublju posudu uliješ rakiju pa dodaš med, miješaš dok se med ne rastopi. Nakon toga naliješ u flasu i ostaviš tako oko 8 dana. Nakon toga na dnu flase napravi se talog. Cistu rakiju prebacis u drugu flasu i ostavis da stoji jos 2 tjedna, a talog naravno baciš. Rakija s medom je dobra kao aperitiv. :crown: .

Glavni u kuhinji
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Kako napraviti rakiju od Žižule hwala unaprijed?

Slika korisnika admin's
Offline
Pridružen/a: 30/07/2009

Danas sam popio jednu od žižule - moram reći da je to sjajna stvar

Slika korisnika ssimunec's
Offline
Pridružen/a: 23/11/2012

Ja radim odličan liker od dunja.
Recept bi bio otprilike ovaj:

LIKER OD DUNJE

1 L RAKIJE (komovice) :beer: :\">
4 DUNJE
30 DAG ŠEĆERA
1 VANILIJA ŠEČER
1 KORA CIMETA

DUNJE NARIBATI I DODATI OSTALE SASTOJKE,
OSTAVITI DA STOJI 30 DANA.
POVREMENO PROMIJEŠATI.
NA KRAJU PRETOČITI U FLAŠE.

MaliTomo
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Ja sam naišao na dva recepta za rakiju od žižule.

1.
- 1 l domače lozovače
- 4 pune šake žizula

na svaku litru domače lozovače idu četiri pune šake žižula.

2.
- 1 l domače lozovače
- 4 pune šake žizula
- jedan limun rasječi na četvrtinu (1/4 limuna na 1L loze, iliti 1 limun na 4 litre loze)
- šečer (cca 2 žlice na litru)
- grančica vanilije

Prvi ili drugi recept, sve sastojke pomješati, ostaviti da odstoji 40 dana, po mogučnosti na svjetlijem mjestu, procjediti kroz sito, može i kroz gazu, i ... uživaj.

Ja sam napravio obe probe. Drugi recepat je "gušči", dok je prvi predivne žute boje.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija