predjela od piletine

4 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika mamica's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010
predjela od piletine

uz sutrašnji ručak bi mi odgovarala piletina u bilo kojem obliku, ali kao predjelo (lagano, mala kolićina).

Puno puno hvala!!!

Slika korisnika natašaklo's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

Trokutići  od sira i piletine

Treba vam 25 dkg kora za pitu i sastojci za nadjev:

Nadjev 1: 15 dkg edamera, 15 dkg fete, 5 dkg gorgonzole,2 jaja, svež bosiljak, ulje, sol.

Nadjev 2: 10 dkg mljevene piletine, 5dkg kajsije/marelice iz konzerve sol, papar, bosiljak.

Priprema: Kore za pitu narezite na trake širine 5 centimetara. Gornji i donji rub svake trake premažite jajima koja ste umutili. Za prvi nadjev naribajte edamer, ispasirajte ga s fetom, gorgonzolom i bosiljkom, od te smjese oblikujte kuglice, stavite ih na dno trake i napravite trokute. Za drugi nadev propržite piletinu sa sjeckanim kajsijama, tim nadjevom filajte preostale trake i napravite trokute. Pržite ih na vrucem ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Ili ovo: Pileći štapići

Sastojci: 20 dkg pilećeg filea, sol, biber, 3 dkg senfa, 25 grama sezama.

Priprema: Piletinu narezati na štapiće. Mesu dodati senf, sezam, sol, biber i ulje. Sve izmješati i ostaviti u marinadi naredna dva sata, a nakon toga meso ispržiti.

Slika korisnika mami's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Evo jednog laganog ljetnog jela sa PILETINOM

300-350g pilećih prsa, sitno nasjeckamo i stavimo u zdjelu

Dvije mrkve, glavica luka, dva režnja češnjaka, dva manja krumpira, manji celer, manja koraba, sve to nasjeckamo iste veličine kao i meso.

Odmah povrće pomiješamo sa mesom (ne čekamo da se luk dinsta na ulju ili prvo dinstati povrće pa onda dodati meso).

Ulijemo 4dcl vode i pustimo 20-ak minuta da se krčka na laganoj vatri.
Nakon toga dodamo integralnu rižu ali samo decilitar i pol. Imajte instant integralnu rižu koja je gotova za 10min.

Zajedno sa rižom dodajte malo pelata i sjeckanu rajčicu. Nemojte pretjerati sa pelatima ili sjeckanom rajčicom, da vam ne pokupi jelo okus same rajčice. Dodajte još malo vode. Pirjajte deset minuta dok riža ne bude gotova.
Na kraju dodajte sol, isključite vatru na štednjaku, pričekajte 5-10 minuta i u jelo stavite decilitar maslinovog ulja.

Poslužite sa zelenom salatom.

Dobili ste lagani rižoto, gdje u jelu ne prevladava riža.
Dobar Tek!

"moja mama najbolje kuha"

Slika korisnika ANE SKARO's
Offline
Pridružen/a: 17/07/2011

PILEĆA PITA

Za tijesto je potrebno: 30 dkg bijelog brašna, 12 dkg maslaca, 1 jaje, sol i voda.

Nadjev: 40 dkg pilećeg batka sa zabatkom, 10 dkg kuhanog krumpira kojeg ste narezali na kocke, 25 dkg kuhanog povrća po želji, 4 dkg luka, češnjak, peršin, bijelo brašno, 5 dcl kokošje juhe ili temeljca, jaje, sol, papar.

Od brašna, maslaca, jaja, soli i vode zamijesite gusto tijesto i pustite ga da odstoji. Na masti popržite nasjeckani luk i na kockice narezano pileće meso, posolite, dodajte nasjeckani češnjak, malo pobrašnite, zalijte juhom i kuhajte dok ne dobijete gustu masu. Primiješajte nasjeckani peršin, krumpir i povrće. Dosolite, popaprite i ohladite.

Namašćeni lim ili papir za pećenje obložite na 3 mm tankim razvaljenim tijestom, napunite ohlađenom masom, pokrijte tijestom i premažite razmućenim jajem. Rub tijesta stisnite vilicom. Na vrhu napravite dvije rupice kako bi tijekom pečenja para izlazila van. Pecite na 180 stupnjeva oko 35-45 minuta.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija