Pašta fažol

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Pašta fažol

doris traži recept za paštu-fažol

Roca
Slika korisnika Roca's

Pašta fažol- recept je preuzet sa http://www.coolinarika.com/recept/pasta-fazol
Vrijeme pripreme: 1 h
Sastojci za 6 osoba
Pašta fažol
500 gr mladog graha
500 gr mesnatih kostiju i rebreca, dimljenih (svinjskih)
150 gr suhe slanine (plus kožica)
1 veća svježa oguljena rajčica
2-3 šnite svježe crvene paprike
1 mrkva
4 češnja češnjaka
1 veća glavica luka
2 žlice kosanog peršina
1 komad celera
1-2 lista lovora
1 žličica mljevene slatke paprike
sol, papar ,vegeta, ljuta paprika
150 gr tjastenine po ukusu )makaroni, pužići, školjkice)
Priprema
1. od 2 češnja češnjaka, 1/2 količine špeka (pancete), peršina napravite “pešt”, tj, jako ga sitno izrežite ili sameljite…
2. u lonac s 1 1/2 l vode stavite kožicu špeka (pancete), lovor, malo soli, zrna papra da se krčka, te mesnate kosti (možete ih poslije izvaditi i posebno servirati ili samo ostaviti u jelu)...
3. na maslinovom ulju prodinstajte ostatak špeka, luk, i ostalo povrće, lagano začinite
4. malo podlijete vodom i dodajte u lonac…
5. nakon cca 1/2 h dodajte mladi grah i pešt… (kuha se oko 1/2 h)
6. začinite po ukusu
7. skuhajte tjesteninu po uputama i nju dodajte u jelo na samo kraju jer ona vam inače pobere svu juhu i jako nabubri ( neko ju servira i posebno)
Posluživanje
Može se servirati s nekom salatom i posuti po ukusu s ribanim sirom…

Roca
Slika korisnika Roca's

LJETNO IZDANJE PASTE FAŽOL – recept je preuzet sahttp://www.coolinarika.com/recept/ljetno-izdanje-paste-fazola
Vrijeme pripreme: 1 h
Sastojci za 4 osobe
45 - 50 dag mladoga graha
15 dag suhe pašte (tjestenine) tipa penne ili rigatoni
1 kom veće glavice luka
1 - 2 kom svježih paprika
1 - 2 kom mesnatih zrelih rajčica
po ukusu mljevenog papra, soli, mljevene ili sjeckane majčine dušice
4 - 5 žlica maslinovog ulja
Priprema
1. Ugrijte u jednoj posudi vodu, dodajte sol i žlicu ulja pa skuhajte paštu do pola. Ocijedite vodu.
2. U drugoj posudi skuhajte grah pazeći da zrna ostanu cijela.
3. Luk izrežite na rezance, paprike očistite, operite i prepolovite pa ih također nascjeckajte na rezančiće. Rajčicu izrežite na manje ploškice, a ako ne volite kožicu, prije toga stavite rajčice u vrelu vodu na par minuta te skinite kožicu pa potom nasjeckajte.
4. Pržite luk i paprike na maslinovom ulju, dodajte rajčice pa pirjajte (nemojte dodavati vode jer će je povrće samo ispustiti) dok ne bude gotovo odnosno mekano.
5. U posudu s grahom dodajte pirjano povrće, dodajte začine i po potrebi dosolite, a onda pridodajte i paštu. Dodajte po potrebi i malo vode, no neka ne prelazi visinu jednog centimetra od vrha jela.Ostavite još 10-tak minuta na nižoj temperaturi da se namirnice prožmu, a jelo dobije potrebnu gustoću. Ako vam se čini da bi moglo biti jače (masnije) slobodno dodajte u jelo još malo ulja.
Posluživanje
Uz neki dobar kruh i debrecinke (skupe, kao zlato) bit će to odličan ručak.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija