Lazanje s mljevenim mesom

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Bodovi: 3741
Lazanje s mljevenim mesom

Tanja traži recept za lazanje s mljevenim mesom

SANDRA
Slika korisnika SANDRA's

MLJEVENO MESO PRIPREMIMO KAO BOLONJEZ.
SLOŽIMO BAŠAMEL UMAK ,NARIBAMO SIR ,TJESTENINU ZA LAZANJE SAD VEČ IMA ONA KOJI NIJE POTREBNO KUHATI U PLEH NAJ PRIJE POLIJEMO BEŠAMELOM STAVIMO TJESTENINU PA MLJEVENO MESO,NARIBANI SIR PA ZATIM BEŠAMEL UMAK PA OPET TJESTENINU I TAKO DOK SVE NE POTROŠIMO NA KRAJU NEK BUDE TJESTENINA SIR I BEŠAMEL.

• Za 4 osobe:
• 250 g crvenog luka
• 250 ml pasirane rajčice
• 1 VŽ vegete
• 1 VŽ koncentrata od rajčice
• 1,5 Dl maslinovog ulja
• 2-3 režnja bijelog luka
• 1 MŽ slatke mljevene crvene paprike
• ½ MŽ bijeli papra
• 1,5 MŽ mažurana
• 250g mljevene junetine ili teletine
• 300 ml juhe od kocke
• Bešamel ili 4-5 listova sira (npr.Gauda)

Želite li lasagne bešamelom na vrhu umjesto sa sirom potrebno vam je:
• 2 VŽ oštrog brašna
• 2 DL mljeka
• 50 g margarina
• 1/4 friško mljevenog muškatnog oraha

Luk ćemo popržiti na maslinovom ulju dok ne postane staklast, dodamo bijeli luk i popržimo samo da zamiriši. Dodamo koncentrat od rajčice i samo kratko promješamo.
Dodamo meso te popržimo samo toliko da meso promjeni boju u smeđu.
Dodamo mažuran, vegetu, bijeli papar, crvenu papriku i pasirani paradajz, promješamo i pustimo da kratko zakipi.
Umješamo juhu u koju smo dodali malo gustina(škrob) da sve malo stisne, promješamo i pustimo da zakipi.
Sklonimo sa štednjaka.
Radimo li sa bešamelom:
Na rastopljenom maslacu kratko popržimo brašno, pazivši da ne posmeđi.
Podlijemo mljekom i umješamo da postane jedna smjesa gustoće kao jogurt.
Ako radimo sa kupovnim suhim tijestom , moramo ga samo malo omekšati u toploj vodi u koju smo dodali malo ulja.
Ali svakako je bolje ako radite sa tijestom koje ste sami pripremili.
http://moja-kuhinja.com/jela-od-tijesta/tijesto-za-tjesteninu.html
Lasagne poćinite slagat u pogodnu posudu tako da na dno razmažete malo sosa i složite prvi red tijesta.
Premažite sa sosom i drugi red tijesta slažite OKOMITO na prethodni red.
Tako nižite redove, završite sa tijestom na koje namažite bešamel.
Radite li bez njega, zadnji red mora biti sos.
Posudu pokrite sa Al-Folijom koju ste izbušili sa čačkalicom, ubacite u ugrijanu pečnicu na 250°C i pecite 20 min.
Nakon 20 min izvadite van, odstranite foliju i ako ne radite sa bešamelom pokrijte sa sirom. Vratite u pećnicu i na 220°C zapecite 10-15 min.
http://moja-kuhinja.com/jela-od-tijesta/lasagne-bolognese.html

Dobar tek #eli vam Tomek

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
12 + 1 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija