Kukuruzni kruh

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Bodovi: 3741
Kukuruzni kruh

Ljiljana traži recept za Kukuruzni kruh

20 g svježe germe(10g suhe)
50 g margarina
2 DL mljeka
1 MŽ soli
1/2 MŽ šećera
400 g brašna
Omjer: 200glatko 200g kukuruzno brašno
Glatko brašno prosijte, tako će tijesto biti rahlije i bolje će se dizati.
200 g kukuruznog brašna pofurimo sa vrućom vodom i umješamo od toga mekanu smjesu.
Ostavimo da se skroz ohladi.
U jednu posudu stavite razmrvljenu germu i šećer te zalijte sa 1 DL mlakog mljeka. Dodajte žlicu glatkog brašna, te zamutite.
Ostavite 15-tak min da germa poćne radit, kipit.
Rastopite maslac te ga zajedno sa soli i glatkim brašnom grubo zamjesite sa ohlađenom kukuruznom smjesom.
Dodajte otopljeni kvasac i zamjesite.
Dodajte lagano preostalo mljeko uz stalno mješanje.
Neko brašno pije više neko manje, pa toćnu kolićinu tekućine je teško preporućiti.

Umjesite glatko tijesto. Ako je potrebno dodajte još glatkog brašna ili vode.
Tijesto je izmješano kada se više ne ljepi za posudu.
Od dignutog tijesta napravite loptu i položite je na pleh sa papirom za pećenje.
Uržite na sredini križ dubine pol centimetra.
Pokrijte i ostavite dizati još 20 min.
Kruh namažite uljem i pecite na 235°C, 25 min.
Otvorite pećnicu, pogledajte da ne zagara i pecite daljnjih 25 min na 210°C

Pećeni kruh položite na rešetku i ostavite ga da se lagano ohladi.
http://moja-kuhinja.com/kruh/kukuruzni-kruh.html

Dobar tek #eli vam Tomek

Snježana Tomić
Slika korisnika Tomek's

Za kukuruzni kruh je potrebno:
250 g kukuruznog brašna kojega zafurimo vrućom vodom i kada se ohladi dodamo 500 g glatkog brašna, čajnu žlicu soli, isto toliko šećera i vrećicu suhog kvasca. Sve dobro izmješamo mlakom vodom i mjesimo dok se ne počne odvajati od posude. Ja to radim mikserom za tijesto. Ostavim da udvostruči obujam i ponovno premjesimo i premjestimo u posudu u kojoj će se peći. Ostavimo još malo da se diže i pečemo prvo 10 min na 250 °C a zatim 30 min na 200°.Isključimo pećnicu i ostavimo još 10 min. Izvaditi ga iz posude i ostaviti da se hladi na rešetki.
Dobar tek!

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
+ šest = četrnaest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija