Kisele lučice za zminicu

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Kisele lučice za zminicu

anđelka traži recept za pripremanje kiselih lučica kao zimnicu

Slika korisnika antonella's
Offline
Pridružen/a: 19/11/2010

Moj tata to obožava i kad sam vidjela kako gušta probala sam i ja, ali mi nije fino. Evo njegove recepture:

Za svaku staklenku od pola litre od zaćina vam treba:
1 lovorov list, pola žličice timijana i 10-tak zrna šarenog papra.
Lučice stavite u prikladnu posudu i polijte sa jako toplom, skoro vručom vodom. Pokrijte sa tanjurom kako bi bile sve potopljene.
Ostavite tako oko 45 minuta. Odlijte jednu trećinu vode i dodajte umjesto nje vruću vodu.
Tako ćete lučice puno lakše oljuštiti. Ljuštite ih skroz do mesa, ne ostavljajte ni malo ljuske. Morju biti bijele.

Ocat pripremite prema količini lučica koje spremate. Za otprilike 6 staklenki od pola litre ide 1 litra octa.
Za 1 litru octa: 7 dcl 5% octa i 3dcl crnog vina, 1 žlica soli, 1 žlica šećera. Važno je napomenuti da seocat ne kuha!

Staklenke dobro operite, te u njih posložite lučice. Moraju biti što gušće raspoređene, ali izbjegavajte ih previše pritiskati. Na vrhu ih čačkalicama fiksirajte, da se ne bi digle ili da ne isplivaju . Dodajte zaćine.
Zalijte hladnim octom, te ostavite par sati stajati, da bi upile ocat i dopunite ga ako fali.
Staklenke zatvorite i pasterizirajte.
Lučice čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija