Juneće šnicle

6 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Juneće šnicle

marija gugo traži recept za juneće šnicle u saftu

Slika korisnika blanka's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

Svatko će ti reči neku svoju malu slatki tajnu pripreme junećih šnicli, a da budu mekane ko putar i saft ukusan i obilan. Razlike su u sitnicama, a ovo je jedan od osnovnih načina:

Sastojci su : 40 dkg tanko narezanih junećih šnicli, 2 glavice luka, 2 dcl kuhanog domaćeg paradajza, 4 česna češnjaka, sol, biber, malo vrhnja za kuhanje.

Juneće šnicle istući, posoliti, popapriti i narezati na manje komade. Na zagrijano ulje dodati sitno nasjeckani luk i dinstati dok luk ne omekani ili se poslužite malim trikom i dodati sode bikarbone, te će luk odmah biti mekan Kad luk omekani dodati šnicle, malo vode te pustiti da se dinsta na laganoj vatri. U međuvremenu dodati kuhanog paradajza i sitno sjeckanog češnjaka. Po potrebi dodavati vode i pustiti da se dinsta na laganoj vatri dok šnicle ne omekane. Pred sam kraj dodati malo vrhnja za kuhanje.

 

Ako ne želiš staviti vrhnje (jer kao ga staviš, drugi dan ne preporučam jesti jer se vrhnje ne bi smjelo podgrijavati), evo još jednog:

Sastojci: juneci snicli, 1 l pasirane rajcice, cesnjak, persin, krusne mrvice, sol, papar, vegeta. junece snicle posolimo i istucemo u vrecici s prezlima.takve pecemo na ulju te kad su gotovi izvadimo na tanjur.na ulju gdje smo pekli meso stavimo 1 l pasirane rajcice,sitno nasjeckan cesnjak,sol,papar,vegeta,svjezi ili suhi persin.pustimo da zavrije te vratimo meso u umak.moze se posluziti sa njokima,tjesteninom,bijelim zgancima

Slika korisnika Zorro's
Offline
Pridružen/a: 03/08/2012

Ovo sa junecim sniclama mi se cini izvrsno, probati cu pa onda javiti jel stvarno izvrsno.
Cak danas moze biti i jako popularno jer teletine je sve manje i manje i podvaljuje se junetina pod teletinu. :D

Buducnost je u svinjama - krmcima a buducnost svinja - krmaka je u kobasicama

Slika korisnika orhideja's
Offline
Pridružen/a: 27/08/2012

Ja bih predložila juneće šnicle na milanski način:
Juneće šnicle istući i blago posoliti,redati u vatrostalnu posudu prethodno umočene u brašno.Svaki red složenih šnicli posuti mješavinom sjeckanog češnjaka i peršina.Složene šnicle zaliti sa mješavinom: 1dcl piva, 1/2 dcl ulja,1 dcl vode, 1/2dcl sos paradajza,malo vegete,bibera i malo šećera.Poklopiti i peći dok šnicle ne omekšaju.

Glavni u kuhinji
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

ja ih prvo malo uvaljam u brašno i onda ih ispržim da malo zažute,izvadim ih i na onu masnoćustavim luk i ostale sastojke i ponovo vratim šnicle da se krčkaju u tom toću

Slika korisnika Zorro's
Offline
Pridružen/a: 03/08/2012

Isprobao sam obadva nacina i sta reci osim IZVRSNO,
sve zavisi od raspolozenja i apetita...
Hvala na receptima....

:))

Buducnost je u svinjama - krmcima a buducnost svinja - krmaka je u kobasicama

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Sarma Jadrina - PROČITAJTE Požeški vinogradarski ćevap - PROČITAJTE Pileća jetrica u saftu - PROČITAJTE