Gulaš od divljači

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika bille's
Offline
Pridružen/a: 19/02/2010
Gulaš od divljači

bille traži recept za gulaš od divljači

marija
Slika korisnika marija's

Sastojci:
2 kg mesa od divljači (jelen, vepar)
1 dl vrhnja
2, 3 žlice rajčice-koncentrata( Podravka)
lovorov list
1-2 dl bijelog vina
2 para domaćih kobasica
sol, 1 žlica ljute crvene paprike
150 g peršinova korijena,
150 g celerova korijena i lista
25 dg mrkve
5 češana češnjaka
50 g sušene slanine
1 kg crvenog luka
10 dg masnijeg suhog mesa
ulje, 2 žlice vegete

priprema:

Meso divljači narežite na veće komade i prepecite ga sa svih strana, naravno na zagrijanom ulju. Izvadite ga i čuvajte u zatvorenoj posudi na toplom. Na istoj masnoći prepecite zatim nasjeckani luk, češnjak, narezanu mrkvu, peršin, celer i suho meso. Kada povrće omekša, vratite meso, dodajte lovorov list, malo soli, crvenu papriku i vegetu. Sve dobro promiješajte, kratko prepecite i dalje pirjajte, povremeno podlijevajući vrućom vodom. Za vrijeme pirjanja dodajte kobasice. Pred kraj, kad meso omekša, dodajte koncentrat rajčice, zalijte gulaš vinom i umiješajte kiselo vrhnje. Kao prilog uz gulaš od divljači možete pripremiti palentu, okruglice od kruha ili kuhani krumpir.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija