Domaći višnjevac

4 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Domaći višnjevac

Anita traži recept za domaći višnjevac.

U staklenu bocu sa širokim otvorom ubacite oprane višnje( 1,5 kg),šećera (1,5 kg ),1 izrezani limun, na fete,2 vanilin šećera ili štapić vanilije i 3 litre lozovače.Bocu dobro zatvoriti i držati na suncu.
Što se duže višnjevača je bolja. Povremeno promiješati šećer jer on obično padne na dno boce.

Maja
Slika korisnika Tanja's

Jednostavnije je oprane višnje i šećer(isti količinski omjer) zatvoreno ostaviti na suncu 1-2mj.što duže to bolje,a nakon toga iscjediti gusti sok, dio ostaviti za sok na razrjeđivanje, a u drugi doliti rakiju.Višnje se zamrznu za kolače ili u višnjevači za pijane višnje.

Slika korisnika mami's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Maja, pa ovo je odlično,havla za recet,
morat ću to isprobati, pogotovo jer imamo u dvorištu tri višnje, uglavnom sam radila sok i zamrzavala za kolače,
a mora biti i za višnjevac, jer sam jednom pila i zaista mi se svidjelo.

"moja mama najbolje kuha"

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
sedam - = nula
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Maline - PROČITAJTE Domaći sladoled - PROČITAJTE Lumbul teti Anki - PROČITAJTE Buzara Della Morlacca - PROČITAJTE Džem od jagoda - PROČITAJTE