domaća tjestenina

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika bakica1940's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010
Bodovi: 722
domaća tjestenina

Zanima me recept za domaću tjesteninu - može tijesto za lazanje, tijesto za krpice, makarone, bilo što.

Hvala!

Slika korisnika Asja's
Offline
Pridružen/a: 08/12/2010
Bodovi: 342

Recept za krpice je jednostavan. ZA domaće krpice treba vam malo brašna, jedno ili 2 jaja, malo soli i malo tople vode. Zamijesite tijesto, ne pretvrdo i možete ga ostaviti da malo odstoji. Zatim ga razvaljajte valjkom do debljine cca 5 mm, ovisi kako debelu tjesteninu volite. Režite je na trakice širine oko 1.5 cm. Potom te trakice režite tako da dobijete trakice dužine do 3 cm. Rukama ih malo rastresite po stolu da ne budu sljepljene jedna s drugom  i stavite ih kuhati u veću količinu kipuće slane vode. Kuhajte 10-15 minuta. Količina krpica od jednog jaja dovoljna je za dvoje.

Slika korisnika Rebeka's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011
Bodovi: 38

Evo i od mene jedan zgodan recept:
Domaća tjestenina

800 g brašna
400 g oštrog brašna ili fine pšenične krupice
8 jaja
4 žumanjka
4 žlice maslinovog ulja
sol

Izmješajte i posolite obje vrste brašna. Mijesite dodavajući jaja i žumanjke, te ulje.
Tijesto bi trebalo biti elastično i ne premekano.

Ostavite ga počivati oko sat vremena.
Režite manje komade i provlačite kroz stroj za tjesteninu dok ne postane svilenkasto.

Oblikujte željenu tjesteninu: listove za lasagne, rezance, mašnice, što god vam je potrebno..
Ako nemate stroj za tjesteninu, imat ćete više posla, ali rezultat će biti jednako ukusan.

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija