Torta Frankopan

Autor:   (palac x 7403) |moji recepti
Torta Frankopan

Sastojci za tijesto:

  • Lisnato tijesto 500 g

Krema:

  • Slatko vrhnje 400 ml
  • Žumanjak 6 kom.
  • Šećer 150 g
  • Gustin 2 žlice
  • Pečeni bademi 200 g
  • Grožđice 100 g
  • Cimet
  • Limunova korica
  • Ružina vodica 3 kapi
  • Muškatni oraščić
  • Maslac 120 g

Dekoracija:

  • Slatko vrhnje 400 ml
  • Voće iz kompota 500 g

Način pripreme:

U zagrijano slatko vrhnje dodati izmiješane žutanjke, šećer i gustin. Kuhati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti, a potom dobro izmiksati, dodati maslac i sve začine. Na kraju umiješati sitno nasjeckane bademe i grožđice namočene u rumu. Od lisnatoga tijesta treba ispeći 4 kore. Kore napuniti kremom, na posljednju poslagati voće pa cijelu tortu premazati šlagom.

Lisnato tijesto 500 g Krema: Slatko vrhnje 400 ml Žumanjak 6 kom. Šećer 150 g Gustin 2 žlice Pečeni bademi 200 g Grožđice 100 g Cimet Limunova korica Ružina vodica 3 kapi Muškatni oraščić Maslac 120 g Dekoracija: Slatko vrhnje 400 ml Voće iz kompota 500 g Način pripreme: U zagrijano slatko vrhnje dodati izmiješane žutanjke, šećer i gustin. Kuhati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti, a potom dobro izmiksati, dodati maslac i sve začine. Na kraju umiješati sitno nasjeckane bademe i grožđice namočene u rumu. Od lisnatoga tijesta treba ispeći 4 kore. Kore napuniti kremom, na posljednju poslagati voće pa cijelu tortu premazati šlagom.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest i sedam jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"