Muška torta

Autor: Etnomama   (palac x 8608) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
250 g maslaca 250 g šećera 6-7 jaja 200 g brašna 50 g jestivog škroba 100 g badema 1 čašica rakije (zar ste sumnjali?!) 1 žličica naribane narančine kore Za kremu ćete, pak,  umiješati: 1/4 l slatkog vrhnja 5-6 žlica instant kakaa 1 žličicu šećera 1 list želatine 1/2 čašice rakije (opet!!?) Što sada... E, kad ste to sve nabavili, zavezali pregaču, namastili kalup za tortu i stavili ga naopačke da se cijedi, možete krenuti s izradom tijesta. Jednostavno, da jednostavnije ne može biti! Sve skupa stavite u zdjelu i promiješajte mikserom u gustu kremu. Na kraju dodajte rakiju i oguljene, mljevene bademe. U kalup stavite 1/4 tijesta i pecite ga na 175 stupnjeva C dok ne dobije zlatnožutu boju. I tako 4 puta da dobijete 4 lista tijesta. Ispečeno tijesto poprskajte s malo rakije i ostavite da se ohladi. Želatinu namočite u vrućoj vodi te joj dodajte rakiju!!! Nakon što se želatina ohladila, umiješajte u nju tučeno slatko vrhnje, a na kraju i kakao i šećer. Ohlađenu tortu premažite u 4 nivoa kremom, ostatkom kreme izvana i ukrasite šlagom i čokoladnim bombonima. Eto, nije bilo tako teško, zar ne? No, malo ste se trebali potruditi, ali - vrijedi!  P.S. Nemojte zaboraviti, nakon svoga boravka u kuhinji i aktivnosti oko torte, pospremiti prostor, oprati zdjele i otaviti sve kak je i bilo :) Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)
Nema u ovoj torti nekih posebnih sastojaka koji bi, eto, radili čuda muškome rodu! Njezina je posebnost što je, zapravo, osmišljena tako da je muškarci pripremaju. A ako to učine i ponude ju Njoj - čuda na koja se aludiralo u prvoj rečenici vrlo su vjerojatna! Takva je ta Muška torta! I radi, isprobano je!

Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 6-7 jaja
  • 200 g brašna
  • 50 g jestivog škroba
  • 100 g badema
  • 1 čašica rakije (zar ste sumnjali?!)
  • 1 žličica naribane narančine kore

Za kremu ćete, pak,  umiješati:

  • 1/4 l slatkog vrhnja
  • 5-6 žlica instant kakaa
  • 1 žličicu šećera
  • 1 list želatine
  • 1/2 čašice rakije (opet!!?)

Što sada...

E, kad ste to sve nabavili, zavezali pregaču, namastili kalup za tortu i stavili ga naopačke da se cijedi, možete krenuti s izradom tijesta. Jednostavno, da jednostavnije ne može biti! Sve skupa stavite u zdjelu i promiješajte mikserom u gustu kremu. Na kraju dodajte rakiju i oguljene, mljevene bademe. U kalup stavite 1/4 tijesta i pecite ga na 175 stupnjeva C dok ne dobije zlatnožutu boju. I tako 4 puta da dobijete 4 lista tijesta. Ispečeno tijesto poprskajte s malo rakije i ostavite da se ohladi. Želatinu namočite u vrućoj vodi te joj dodajte rakiju!!! Nakon što se želatina ohladila, umiješajte u nju tučeno slatko vrhnje, a na kraju i kakao i šećer. Ohlađenu tortu premažite u 4 nivoa kremom, ostatkom kreme izvana i ukrasite šlagom i čokoladnim bombonima. Eto, nije bilo tako teško, zar ne? No, malo ste se trebali potruditi, ali - vrijedi! 

P.S. Nemojte zaboraviti, nakon svoga boravka u kuhinji i aktivnosti oko torte, pospremiti prostor, oprati zdjele i otaviti sve kak je i bilo :)

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)