Čokoladna meringa torta

Autor: sntomic   (palac x 97381) |moji recepti

3
125 g maslaca, izrezanog 100 g tamne čokolade (60 % kakaa), nakidane na komadiće 2 jaja, samo malo umućena 100 g šećera  75 g brašna za kolače 55 g mljevenih lješnjaka 2 žlice kakaa za meringu: 3 bjelanca 155 g šećera 100 g tamne čokolade, istopljene priprema pripremiti kalup (promjera 23 cm), obložiti dno papirom, pomastiti ga maslac i čokoladu rastopiti u zdjeli iznad pare, miješati svo vrijeme i na kraju ostaviti na stranu da se malo ohladi...desetak minuta umiješati jaja u čokladnu mješavinu, dodati šećer, mješavinu brašna, lješnjaka i kakaa. sve skupa izmiješati i izliti u pripremljeni kalup..peći u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 30 minuta dok se kolač peče pripremiti meringu: umutiti bjelance te im polagano dodavati jednu po jednu žlicu šećera....na kraju umiješati istopljenu čokoladu.. izvaditi tortu iz pećnice, pojačati pećnicu na 200°C, po torti rasporediti pripremljenu meringu te je vratiti u pećnicu i peći dok se meringa ne ispeče (oko 20 minuta); tortu ohladiti bar sat vremena, nožem proći okolo i osloboditi je kalupa.... poslužiti   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)
Jednostavna, ukusna i zanimljiva torta...moguće su i varijacije s dodoavnjem raznih aroma u tortu kao ruma, likera od kave, vanilije,...ili umjesto čokolade u meringu dodati nasjeckene lješnjake ili druge orašaste plodove ili i čokoladu i lješnjake,...mašta može svašta
Recepti - 4 - slika

za ovu tortu je potrebno

  • 125 g maslaca, izrezanog
  • 100 g tamne čokolade (60 % kakaa), nakidane na komadiće
  • 2 jaja, samo malo umućena
  • 100 g šećera 
  • 75 g brašna za kolače
  • 55 g mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice kakaa

za meringu:

  • 3 bjelanca
  • 155 g šećera
  • 100 g tamne čokolade, istopljene

priprema

  1. pripremiti kalup (promjera 23 cm), obložiti dno papirom, pomastiti ga
  2. maslac i čokoladu rastopiti u zdjeli iznad pare, miješati svo vrijeme i na kraju ostaviti na stranu da se malo ohladi...desetak minuta
  3. umiješati jaja u čokladnu mješavinu, dodati šećer, mješavinu brašna, lješnjaka i kakaa. sve skupa izmiješati i izliti u pripremljeni kalup..peći u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 30 minuta
  4. dok se kolač peče pripremiti meringu: umutiti bjelance te im polagano dodavati jednu po jednu žlicu šećera....na kraju umiješati istopljenu čokoladu..
  5. izvaditi tortu iz pećnice, pojačati pećnicu na 200°C, po torti rasporediti pripremljenu meringu te je vratiti u pećnicu i peći dok se meringa ne ispeče (oko 20 minuta); tortu ohladiti bar sat vremena, nožem proći okolo i osloboditi je kalupa....
  6. poslužiti

 

Prosjek: 3.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2013/11/cokoladna-meringa-torta.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sntomic's

hvala i vama na povratnoj informaciji..veseli me :)

2
Slika korisnika Elis's

Ispala mi je torta kao na slici! Odlican recept! Hvala :-)