Tjestenina s keljom

recepti_bez_slike
veća glavica kelja (ili 2 manje) slanina češnjak parmezan tjestenina maslinovo ulje evtl. kikiriki PRIPREMA: kuhati tjesteninu na maslinovom ulju popržiti na listiće tanko narezanu slaninu, potom ju izvaditi na istom ulju popržiti na kratko na trake izrezan (prethodno opran) kelj; na laganoj vatri 5- 7 min pržiti... povegetiti, mali papra i sitno isjeckanog češnjaka (3-4...ili po ukusu), posipati žlicom do 2 brašna - promiješati, posipati 2 vrećice parmezana i zaliti vodom od tijesta - po malo ovisno koliko umaka želite spojiti s tijestom te umIješati i slaninu *** pokadkad možete ubaciti malo prženog kikirikija - djeci bude interesantno   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Tjestenina na mediteranski najbolji recept Tjestenina s pestom od graška ›
''Goli kuhar'' me inspirirao, ja malo preinačila, djeca i suprug ga s vremenom zavoljeli...nitko sretniji od mene...zdravo, a nepcu čarolija...

Sastojci:

  • veća glavica kelja (ili 2 manje)
  • slanina
  • češnjak
  • parmezan
  • tjestenina
  • maslinovo ulje
  • evtl. kikiriki

PRIPREMA:

  1. kuhati tjesteninu
  2. na maslinovom ulju popržiti na listiće tanko narezanu slaninu, potom ju izvaditi
  3. na istom ulju popržiti na kratko na trake izrezan (prethodno opran) kelj; na laganoj vatri 5- 7 min pržiti...
  4. povegetiti, mali papra i sitno isjeckanog češnjaka (3-4...ili po ukusu), posipati žlicom do 2 brašna - promiješati, posipati 2 vrećice parmezana i zaliti vodom od tijesta - po malo ovisno koliko umaka želite
  5. spojiti s tijestom te umIješati i slaninu

***

pokadkad možete ubaciti malo prženog kikirikija - djeci bude interesantno

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)