Spaghetti

recepti_bez_slike
češnjak ljuta paprika pelati iz konzerve peršin maslinovo ulje 500 gr špageta Priprema: Na malo maslinovog ulja popržit nekoliko sitno narezanih režnjeva češnjaka. Kad češnjak postane staklast dodati ljutu papriku (bilo da je riječ o domaćim sušenim faferonima ili o peperoncino paprikama). Kad se smjesa počne zgušnjavati uliti tekuću rajčicu ili guljenje pelate. Još kratko kuhati uz stalno miješanje dok ne postane kompaktno. Na kraju posipati s peršunovim listom sitno sjeckanim. Zasoliti prema želji. Tijesto može biti bilo koje, osobno preferiram spaghette, ali nije uvjet. Kuhate ga na sljedeći način: Tako da u lonac s vodom ulijete malo maslinovog ulja i stavite malo soli. Kad voda proključa stavite tjesto, te promješate. Tijesto se kuha ovisno o vrsti (vremenski mislim), ali najbolje je da tjekom kuhanja povremeno vilicom izvadite komadič tijesta te sami probate da li je dovoljno kuhano. Ne smije se prekuhati, mora zadržavati određenu tvrdoću, a opet mora biti kuhano. Kad to postignete tijesto procjedite i isperite hladnom vodom. Tako da postignete al dente (idealno kuhano). Možete koristiti kad jelo servirate parmigiano (parmezan) ili ne. Opet sve stvar ukusa. Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Spaccatelle s gljivama, sušenom govedinom i rikolom najbolji recept Tjestenina na mediteranski ›
Spaghetti s maslinovim uljem i ljutom paprikom

Sastojci:

  • češnjak
  • ljuta paprika
  • pelati iz konzerve
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • 500 gr špageta

Priprema:

Na malo maslinovog ulja popržit nekoliko sitno narezanih režnjeva češnjaka.
Kad češnjak postane staklast dodati ljutu papriku (bilo da je riječ o domaćim sušenim faferonima ili o peperoncino paprikama).
Kad se smjesa počne zgušnjavati uliti tekuću rajčicu ili guljenje pelate. Još kratko kuhati uz stalno miješanje dok ne postane kompaktno.
Na kraju posipati s peršunovim listom sitno sjeckanim. Zasoliti prema želji. Tijesto može biti bilo koje, osobno preferiram spaghette, ali nije uvjet.
Kuhate ga na sljedeći način:
Tako da u lonac s vodom ulijete malo maslinovog ulja i stavite malo soli. Kad voda proključa stavite tjesto, te promješate. Tijesto se kuha ovisno o vrsti (vremenski mislim), ali najbolje je da tjekom kuhanja povremeno vilicom izvadite komadič tijesta te sami probate da li je dovoljno kuhano. Ne smije se prekuhati, mora zadržavati određenu tvrdoću, a opet mora biti kuhano. Kad to postignete tijesto procjedite i isperite hladnom vodom. Tako da postignete al dente (idealno kuhano). Možete koristiti kad jelo servirate parmigiano (parmezan) ili ne. Opet sve stvar ukusa.

Dobar tek!

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)