Fine kiflice

Autor: sntomic   (palac x 97611) |moji recepti

2
600 g brašna 1i pol žličica suhog kvasca 1 žličica šećera 1 žličica soli 1 jaje 100 ml ulja 80 g masti/maslaca 250 ml mlijeka Sastojci za premazivanje i posipanje: 1 jaje 1 žličica ulja krupna morska sol i razne sjemenke: ćurekot, sezam, kim,... Priprema: Napraviti pjenicu: u pola šalice mlakog mlijeka razmutiti kvasac, 1 žličicu brašna i šećer...držati na toplom da naraste. Tijesto zamijesiti od preostalog brašna, pjenice od kvasca, masti i ostalih sastojaka....umijesiti ga dobro...(dovršiti mikserom sa spiralnim nastavacima) te ga ostaviti odmarati oko sat vremena. Od nadošlog tijesta oblikovati male kuglice* (22-23 g), svaku rastanjiti u obliku elipse i zaviti u kiflicu. Poredati kiflice u suh pleh (ili ga obložiti papirom za pečenje), svaku kiflicu premazati umućenim jajetom u koje ste dodali žličicu ulja) te ih posipati ili krupnom morskom soli ili sjemenkama po izboru...peći ih u pećnici zagrijanoj na 200°C sve dok ne porumene. * naravno da možete praviti i veće kiflice.....radeći ovako bude ih oko 50 komada   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+9) ‹ Baćini kiflići najbolji recept Jogurt kifle ›
Recepata za kiflice nikada dosta...svaki novi recept je izazov....meni...vama?
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 1i pol žličica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 80 g masti/maslaca
  • 250 ml mlijeka

Sastojci za premazivanje i posipanje:

  • 1 jaje
  • 1 žličica ulja
  • krupna morska sol i razne sjemenke: ćurekot, sezam, kim,...

Priprema:

Napraviti pjenicu: u pola šalice mlakog mlijeka razmutiti kvasac, 1 žličicu brašna i šećer...držati na toplom da naraste.
Tijesto zamijesiti od preostalog brašna, pjenice od kvasca, masti i ostalih sastojaka....umijesiti ga dobro...(dovršiti mikserom sa spiralnim nastavacima) te ga ostaviti odmarati oko sat vremena.
Od nadošlog tijesta oblikovati male kuglice* (22-23 g), svaku rastanjiti u obliku elipse i zaviti u kiflicu.
Poredati kiflice u suh pleh (ili ga obložiti papirom za pečenje), svaku kiflicu premazati umućenim jajetom u koje ste dodali žličicu ulja) te ih posipati ili krupnom morskom soli ili sjemenkama po izboru...peći ih u pećnici zagrijanoj na 200°C sve dok ne porumene.

* naravno da možete praviti i veće kiflice.....radeći ovako bude ih oko 50 komada
 

Prosjek: 3.6 (+9)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2014/09/fine-kiflice.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Vaše ime, nadimak..karavona's

bravo dragice kuglof je dobar ali moj je jos bolji