Domaća tjestenina za deset minuta

Autor: Žana Kovačević   (palac x 114) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
pola kg brašna 1 jaje malo soli jedna kašika ulja soli po potrebi 200 ml vode Priprema: Zamiješati smjesu kao za uštipke pa staviti u lonac da se kuva 4-5 minuta. Ja kući imaam ono rendo što ima nastavak u vidu plastične posude, pa se to izrenda nad šerpom ključale vode, a ako nemate to onda možete malom kašičicom vaditi tijesto i sipati u vrelu vodu i kuhati 4-5 minuta. Potom procijediti. Sastojci za saft: 1 glavica crvenog luka 2 kašike ulja 200 g sira (edamer, trapist, gauda) 1 dcl vrhnja za kuhanje ili razblažiti jedno kiselo vrhnje sa malo mlijeka biber po ukusu prstohvat soli kašičica currya (po volji) Priprema: Izdinstati luk i potom dodati sir isjeckan na kockice, doliti vrhnje za kuvanje i ostale začine. Miješati 2-3 min dok se ne otopi i u to staviti tjesteninu.. Ako želite da vam jelo bude malo pikantnije, kad servirate u tanjire ,naribajte preko malo ljutog sira i pospite čili papričicom... To je to, izuzetno efektno, brzo i ukusno jelo, a ako dodate u saft i sitno nasjeckane šampinjone nećete pogriješiti. Za sve koji vole tjesteninu mogu reći da je ovo domaće tijesto izuzetno ukusno, lako za pripremu, a također možete ga napraviti u većoj količini pa odložiti u frižider te koristiti i par dana poslije.. Ovo je mjera za četiri osobe, a savjet plus je da ako imate više vrsta sira koji se tope stavite obavezno, biti će još ukusnije. Ovaj brzinski recept počela sam prakticirati nedavno jer sam oduševljena tjesteninom koju za par minuta proizvedem sama za par minuta..   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1.5 (+4)
Ovo je jedan od recepata kad niste baš najbolje raspoloženi i kad vam se ne radi apsolutno ništa a znate da morate napraviti ručak i još ako vas ima više u zajednici za par minuta napravite lagan ručak za prste polizati..

Sastojci za domaću tjesteninu:

  • pola kg brašna
  • 1 jaje
  • malo soli
  • jedna kašika ulja
  • soli po potrebi
  • 200 ml vode

Priprema:

Zamiješati smjesu kao za uštipke pa staviti u lonac da se kuva 4-5 minuta. Ja kući imaam ono rendo što ima nastavak u vidu plastične posude, pa se to izrenda nad šerpom ključale vode, a ako nemate to onda možete malom kašičicom vaditi tijesto i sipati u vrelu vodu i kuhati 4-5 minuta. Potom procijediti.

Sastojci za saft:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 kašike ulja
  • 200 g sira (edamer, trapist, gauda)
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje ili razblažiti jedno kiselo vrhnje sa malo mlijeka
  • biber po ukusu
  • prstohvat soli
  • kašičica currya (po volji)

Priprema:

Izdinstati luk i potom dodati sir isjeckan na kockice, doliti vrhnje za kuvanje i ostale začine. Miješati 2-3 min dok se ne otopi i u to staviti tjesteninu..
Ako želite da vam jelo bude malo pikantnije, kad servirate u tanjire ,naribajte preko malo ljutog sira i pospite čili papričicom...
To je to, izuzetno efektno, brzo i ukusno jelo, a ako dodate u saft i sitno nasjeckane šampinjone nećete pogriješiti.
Za sve koji vole tjesteninu mogu reći da je ovo domaće tijesto izuzetno ukusno, lako za pripremu, a također možete ga napraviti u većoj količini pa odložiti u frižider te koristiti i par dana poslije..
Ovo je mjera za četiri osobe, a savjet plus je da ako imate više vrsta sira koji se tope stavite obavezno, biti će još ukusnije.

Ovaj brzinski recept počela sam prakticirati nedavno jer sam oduševljena tjesteninom koju za par minuta proizvedem sama za par minuta..
 

Prosjek: 1.5 (+4)
Link izvora / potpis autora: Žana Kovačević
  • Vrijeme pripreme: 10 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): tjestenina
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)