Tenka kukuruzna zlevka

Autor: LanaM   (palac x 33196) |moji recepti

0
150 g kukuruznog brašna 150 g pšeničnog brašna 5 dl mlijeka 3 jaja 3 dl kiselog vrhnja 50 g šećera sol maslac za premazivanje Priprema: Razmutimo jaja, dolijemo mlijeko i polovicu količine kiselog vrhnja. Umiješamo brašna, dodamo šećer i sol. Masa neka bude gustoće kao za palačinke, ulijemo je u maslacem premazanu prikladnu tepsiju i prelijemo preostalim vrhnjem. Pečemo u pećnici oko 15 minuta. Pečenu , još vruću posipamo šećerom, režemo na veće trokute i poslužimo toplu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+19) ‹ Stubička zlevka najbolji recept Zlevanka ›
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

150 g kukuruznog brašna
150 g pšeničnog brašna
5 dl mlijeka
3 jaja
3 dl kiselog vrhnja
50 g šećera
sol
maslac za premazivanje

Priprema:

Razmutimo jaja, dolijemo mlijeko i polovicu količine kiselog vrhnja. Umiješamo brašna, dodamo šećer i sol. Masa neka bude gustoće kao za palačinke, ulijemo je u maslacem premazanu prikladnu tepsiju i prelijemo preostalim vrhnjem. Pečemo u pećnici oko 15 minuta. Pečenu , još vruću posipamo šećerom, režemo na veće trokute i poslužimo toplu.

Prosjek: 3.9 (+19)
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
  • Vaše oznake (tagovi): slatko
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)