Sladoled od čokolade

Za 4 osobe: 500 ml mlijeka 150 g šećera 50 g nezaslađenoga kakaa u prahu Žutanjak 3 velika jajeta 10 g tamne čokolade, nasjeckane Priprema: U loncu zagrijte mlijeko na 45 °C; temperaturu provjerite kuhinjskim termometrom. U zdjeli pjenjačom pomiješajte šećer i kakao, a zatim dobivenu smjesu uspite u mlijeko i ponovo dobro promiješajte. Zagrijte smjesu na 65 °C, pjenjačom umutite žutanjke i kuhajte, miješajući, 10 sekunda. Dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se ne rastopi. Naglo ohladite smjesu na temperaturu od 4 °C – stavite je u posudu i uronite u zdjelu ledene vode – a zatim stavite u hladnjak na 6 sati. Izvadite smjesu iz hladnjaka te je stavite u aparat za pravljenje sladoleda da se zamrzne prema uputama proizvođača. Stavite sladoled u hermetičnu posudu pa u zamrzivač.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

Za 4 osobe:

  • 500 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 50 g nezaslađenoga kakaa u prahu
  • Žutanjak 3 velika jajeta
  • 10 g tamne čokolade, nasjeckane

Priprema:

U loncu zagrijte mlijeko na 45 °C; temperaturu provjerite kuhinjskim
termometrom. U zdjeli pjenjačom pomiješajte šećer i kakao, a zatim dobivenu
smjesu uspite u mlijeko i ponovo dobro promiješajte. Zagrijte smjesu na 65 °C,
pjenjačom umutite žutanjke i kuhajte, miješajući, 10 sekunda. Dodajte tamnu
čokoladu i miješajte dok se ne rastopi. Naglo ohladite smjesu na temperaturu od
4 °C – stavite je u posudu i uronite u zdjelu ledene vode – a zatim stavite u
hladnjak na 6 sati. Izvadite smjesu iz hladnjaka te je stavite u aparat za pravljenje
sladoleda da se zamrzne prema uputama proizvođača. Stavite sladoled u
hermetičnu posudu pa u zamrzivač. 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)