Ružice od oraha i maka

Autor: LanaM   (palac x 33331) |moji recepti

0
40 dag glatkog brašna 20 dag margarina 6 žlica šećera 1 kvasac 4 žumanjka 1 dcl mlijeka Sastojci za nadjev: 20 dag oraha 20 dag maka 12 žlica šećera snijeg od 4 bjelanjka mlijeka po potrebi Sastojci za sirup: 1 žlica meda 1 žlica ruma sok od 1 limuna 2 dcl mlijeka    Priprema:   Od navedenih sastojaka zamijesi se tijesto i ostavi da se digne. Dignuto tijesto se podijeli na četiri jednaka dijela i razvalja u oblik pravokutnika. Nadjev od oraha: mljeveni orasi izmiješaju sa 6 žlica šećera, snijega od 2 bjelanjka i mlijeka po potrebi. Nadjev od maka: mljeveni mak se izmiješa sa 6 žlica šećera, snijega od 2 bjelanjka i mlijeka po potrebi. Dva dijela tijesta premažu se nadjevom od oraha, a druga dva nadjevom od maka, zaralaju se i režu na prst debele šnitice. Tako izrezane šnite se stave jedna do druge na lim i peku na 170 ºC 20 minuta. Pečene ružice preliju se sirupom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+5)
Recepti - 4 - slika

Sastojci za tijesto:

  • 40 dag glatkog brašna
  • 20 dag margarina
  • 6 žlica šećera
  • 1 kvasac
  • 4 žumanjka
  • 1 dcl mlijeka
Sastojci za nadjev:
  • 20 dag oraha
  • 20 dag maka
  • 12 žlica šećera
  • snijeg od 4 bjelanjka
  • mlijeka po potrebi
Sastojci za sirup:
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica ruma
  • sok od 1 limuna
  • 2 dcl mlijeka

  
Priprema:  

Od navedenih sastojaka zamijesi se tijesto i ostavi da se digne. Dignuto tijesto se podijeli na četiri jednaka dijela i razvalja u oblik pravokutnika.
Nadjev od oraha: mljeveni orasi izmiješaju sa 6 žlica šećera, snijega od 2 bjelanjka i mlijeka po potrebi.
Nadjev od maka: mljeveni mak se izmiješa sa 6 žlica šećera, snijega od 2 bjelanjka i mlijeka po potrebi.
Dva dijela tijesta premažu se nadjevom od oraha, a druga dva nadjevom od maka, zaralaju se i režu na prst debele šnitice. Tako izrezane šnite se stave jedna do druge na lim i peku na 170 ºC 20 minuta. Pečene ružice preliju se sirupom.
 

Prosjek: 5 (+5)
Link izvora / potpis autora: Ivanka Hublin
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)