Brzi čupavci

recepti_bez_slike
20 dag maslaca 14 dag šećera 7 dag brašna 12 dag mljevenih oraha 4 bjelanjka naribana limunova kora (od pola limuna) 4 žutanjka 15 dag šećera u prahu 1 žličica soka od limuna Sastojci - za preljev: 100 g kakaa u prahu + 10 dg maslaca mlijeko kokos Upute za pripremu: Izmiksajte maslac na velikoj brzini. Dodajte šećer i dalje miksajte dok ne bude malo pjenasto. Lagano umiješajte mljevene orahe, brašno i naribanu limunovu koru. Od 4 bjelanjaka napravite čvrsti snijeg koji ćete pažljivo dodati u smjesu za biskvit. Prelijte u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje i pecite na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne porumeni. Trideset minuta miksajte 4 žutanjka, 15 dag šećera u prahu i 1 žličicu limunovog soka. Prelijte po mlakom kolaču i ostavite da odstoji do sutra. Napravite čokoladni preljev za čupavce. Natopite kockice biskvita i uvaljajte ih u kokos. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)

Sastojci - za biskvit:

  • 20 dag maslaca
  • 14 dag šećera
  • 7 dag brašna
  • 12 dag mljevenih oraha
  • 4 bjelanjka
  • naribana limunova kora (od pola limuna)
  • 4 žutanjka
  • 15 dag šećera u prahu
  • 1 žličica soka od limuna

Sastojci - za preljev:

  • 100 g kakaa u prahu + 10 dg maslaca
  • mlijeko
  • kokos

Upute za pripremu:

  1. Izmiksajte maslac na velikoj brzini.
  2. Dodajte šećer i dalje miksajte dok ne bude malo pjenasto.
  3. Lagano umiješajte mljevene orahe, brašno i naribanu limunovu koru.
  4. Od 4 bjelanjaka napravite čvrsti snijeg koji ćete pažljivo dodati u smjesu za biskvit.
  5. Prelijte u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje i pecite na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne porumeni.
  6. Trideset minuta miksajte 4 žutanjka, 15 dag šećera u prahu i 1 žličicu limunovog soka. Prelijte po mlakom kolaču i ostavite da odstoji do sutra.
  7. Napravite čokoladni preljev za čupavce. Natopite kockice biskvita i uvaljajte ih u kokos.
Prosjek: 1 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)