Buhtle

Autor: violeta   (palac x 1770) |moji recepti

13
recept za buhtle

Za prave domaće buhtle trebate:

  • 1 kg brašna za dizana tjesta
  • 1 pakovanje svježeg kvasca ili 2 pakovanja suhog
  • 5 jušnih žlica šećera (s vrhom)
  • 1 ravna jušna žlica soli
  • 1 tekući jogurt
  • 1 jaje
  • 4 žlice ulja
  • 2 vanil – šećera
  • 2 jušne žlice ruma
  • Toplo mlijeko po potrebi (cca 6 dl)

Postupak:

  1. Pomiješati kvasac s malo šećera i zalijati sa toplim mlijekom da utrostruči masu
  2. Dignuti kvasac ulijati u brašno, dodati preostale sastojke i sve umijesiti s toplim mlijekom (da nebude premekano)
  3. Ostaviti da se diže, pokriveno na toplom mjestu
  4. Tijesto premijesiti i razvaljati prst debelo
  5. Izrezati 20 do 30 pravilnih četverokuta i na svaki staviti fil po želji
  6. Spojiti vrhove izrezanog tijesta i gnječenjem prstima zatvoriti ostale otvore
  7. Staviti na namašćeni lim (veči) gnječenim dijelom prema dolje
  8. Peći na 180 - 200°C 30 do 45 minuta (ovisi o pećnici)
  9. Izvaditi iz pećnice i vruće premazati uljem
     
Prosjek: 4.1 (+8)
1 kg brašna za dizana tjesta 1 pakovanje svježeg kvasca ili 2 pakovanja suhog 5 jušnih žlica šećera (s vrhom) 1 ravna jušna žlica soli 1 tekući jogurt 1 jaje 4 žlice ulja 2 vanil – šećera 2 jušne žlice ruma Toplo mlijeko po potrebi (cca 6 dl) Postupak: Pomiješati kvasac s malo šećera i zalijati sa toplim mlijekom da utrostruči masu Dignuti kvasac ulijati u brašno, dodati preostale sastojke i sve umijesiti s toplim mlijekom (da nebude premekano) Ostaviti da se diže, pokriveno na toplom mjestu Tijesto premijesiti i razvaljati prst debelo Izrezati 20 do 30 pravilnih četverokuta i na svaki staviti fil po želji Spojiti vrhove izrezanog tijesta i gnječenjem prstima zatvoriti ostale otvore Staviti na namašćeni lim (veči) gnječenim dijelom prema dolje Peći na 180 - 200°C 30 do 45 minuta (ovisi o pećnici) Izvaditi iz pećnice i vruće premazati uljem   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.1 (+8)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest - dva =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika alexandra's

...Buhtle su mi najdrzaze poslastice sjecanje na moju baku a i mama mi to redovno pravi...pozdrav za sve domacice...vredne...

Slika korisnika anela's

Za te buhtle ima valjda tisuću različitih recepata a ja bi samo htjela znati onaj po kojem buhtle ispadnu jaaaako mekane. Ima koga za pomoć?
Zadnji recept koji sam proučavala, u njega čak nejde ni jaje!

Slika korisnika snežana's

Anela. za buhtle koristim recept iz knjižice "DR.OETKER", koju sam nasledila od moje mame a stara je negde oko 30 godina. Evo recepta:
1 kesica suvog kvasca ili 25g svežeg kvasaca,500g brašna, prstohvat soli, 60g šećera, 2,5dl mleka, 2 jaja, 80g margarina, rendana kora 1 limuna. Testo napravite kao svako kiselo testo. Kada uskisne premesite ga i napravite valjak, koji sečete na komade 1,5 cm, rukom ga malo razvucite, stavite u sredinu džem i stisnite krajeve. Mažite ih margarinom i slažite u pleh. Ostavite da nadodju i pecite na 200"C oko 50 minuta. Pečene buhtle izvadite iz rerne i poprskajte sa malo vode i pokrite, kada se prohlade, odvojite i pospite šećerom u prahu. Možete da koristite i recept www.coolinarica.com koji se zove PRAVE PEKARSKE KIFLE ili da ih pravite od lisnatog testa, koje sami napravite i tu ne idu jaja a budu kao one u pekari. Pozdrav!

Slika korisnika Petra Lindi's

Anela, meni je ovaj daleko najbolji recept i stvarno su meekane!
http://www.coolinarika.com/recept/mekane-buhtle/

"Još jedan recept iz TOP 50"