Nanaimo kocke

recepti_bez_slike
113 g maslaca, sobna temperatura 50 g šećera 30 g kakaa za kolače 1 veliko jaje istučeno, na sobnoj temperaturi 1 jušna žlica vanila ekstrakta 200 g petit mljevenih keksa 65 g kokosa 50 g oraha ili lješnjaka DRUGI SLOJ: 56 g maslaca, sobne temperature 2 – 3 jušne žlice mlijeka ili vrhnja 20 g pudinga od vanilije 1/2 jušne žlice vanila ektrakta 230 g prosijanog šečera u prahu TREĆI SLOJ: 120 g čokolade za kuhanje 14 g maslaca PRIPREMA Prvi sloj: Rastopiti maslac na srednjoj temperaturi Maknuti s vatre, dodati šečer, kakao i promiješati Izmutiti jaje i postupno ga dodavati smjesi stalno i brzo miješajući s metlicom ili mikserom na najmanjoj brzini Vratiti na slabu vatru 2-3 minute, stalno i brzo miješajući Maknuti s vatre i dodati ekstratkt vanilije Smjesu uliti i posudu s petit keksima, dodati kokos, orahe i dobro sve promiješati Smjesu premjestiti u kalup ukupnih dimenzija cca. 46 cm Smjesu dobro utisnuti pomoću žlice i staviti u frižider na cca. sat vremena Drugi sloj: Mikserom izmiksati maslac dok ne postane kremast Dodati puding od vanilije, ekstrakt vanilije, prosijani šećer u prahu, 2 žlice mlijeka Sve izmiksati dok ne dobijete kremastu smjesu, po potrebi dodati još jednu ili dvije žlice mlijeka odnosno onoliko koliko je potrebno da smjesa postane kremasta (pazitit da krema ne bude prerijetka, ne smije se razlijevati) Smjesu rasporediti po prvom sloju i staviti u frižider na cca. pola do sat vremena. Treći sloj: Rastopiti čokoladu na pari Maknuti s vatre i umiješati maslac Rasporediti po drugom sloju i staviti u frižider na cca desetak min. S oštrim nožem rezati male kock malo na sobnoj temperaturi da omekša   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Ove kocke izvorni su recept koji potječe iz Kanade, točnije iz gradića u Britanskoj Kolumbiji - Nanaimo po kojem su kocke i dobile ime. Punog okusa, ova slastica koja ne zahtijeva pečenje osvojiti će vas na prvu.Kremasta tekstura maslaca i bogat okus čokolade neće ostaviti ravnodušnim ni one kojima slastice nisu prvi izbor. Uživajte!

PRVI SLOJ

  • 113 g maslaca, sobna temperatura
  • 50 g šećera
  • 30 g kakaa za kolače
  • 1 veliko jaje istučeno, na sobnoj temperaturi
  • 1 jušna žlica vanila ekstrakta
  • 200 g petit mljevenih keksa
  • 65 g kokosa
  • 50 g oraha ili lješnjaka

DRUGI SLOJ:

  • 56 g maslaca, sobne temperature
  • 2 – 3 jušne žlice mlijeka ili vrhnja
  • 20 g pudinga od vanilije
  • 1/2 jušne žlice vanila ektrakta
  • 230 g prosijanog šečera u prahu

TREĆI SLOJ:

  • 120 g čokolade za kuhanje
  • 14 g maslaca

PRIPREMA

Prvi sloj:

Rastopiti maslac na srednjoj temperaturi
Maknuti s vatre, dodati šečer, kakao i promiješati
Izmutiti jaje i postupno ga dodavati smjesi stalno i brzo miješajući s metlicom ili mikserom na najmanjoj brzini
Vratiti na slabu vatru 2-3 minute, stalno i brzo miješajući
Maknuti s vatre i dodati ekstratkt vanilije
Smjesu uliti i posudu s petit keksima, dodati kokos, orahe i dobro sve promiješati
Smjesu premjestiti u kalup ukupnih dimenzija cca. 46 cm
Smjesu dobro utisnuti pomoću žlice i staviti u frižider na cca. sat vremena

Drugi sloj:

Mikserom izmiksati maslac dok ne postane kremast
Dodati puding od vanilije, ekstrakt vanilije, prosijani šećer u prahu, 2 žlice mlijeka
Sve izmiksati dok ne dobijete kremastu smjesu, po potrebi dodati još jednu ili dvije žlice mlijeka odnosno onoliko koliko je potrebno da smjesa postane kremasta (pazitit da krema ne bude prerijetka, ne smije se razlijevati)
Smjesu rasporediti po prvom sloju i staviti u frižider na cca. pola do sat vremena.

Treći sloj:

Rastopiti čokoladu na pari
Maknuti s vatre i umiješati maslac
Rasporediti po drugom sloju i staviti u frižider na cca desetak min.
S oštrim nožem rezati male kock malo na sobnoj temperaturi da omekša

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: internet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)