Kukuruzne palačinke

recepti_bez_slike
4 dl oštrog bijelog brašna 2 dl prosijanog kukuruznog brašna žličica soli žličica šećera vanilin šećer 3 do 4 jaja oko pola litre mlijeka I što sad...priprema palačinki: Promiješajte bijelo i kukuruzno brašno, dodajte jaja, sol šećer, vanilin šećer i mlijeko. Umutite i pecite kao i "obične" palačinke. Ako vam uspije, nek budu tanje od uobičajenih. Nadjev : svježeg kravljeg sira vrhnja grožđica prije namočenih u vodi  vanilin šećera 1 žumanjka 1 bjelanjka Udružene snage palačinki i nadjeva: Sastojke za nadjev dobro promiješajte u jednoličnu smjesu i tek na kraju dodajte snijeg od bjelanjka. Ovaj nadjev namažite na svaku palačinku posebni i savinite prema želji, u rolice, trokute ili kako već. Poslažite ih u tepsiju, premažite rjeđom mješavinom sira i vrhnja, pa stavite u pećnicu na nekoliko minuta da se sve stisne i prožme. Izvadite ih, nakapajte limunovim sokom i poslužite vruće.        Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Krem palačinke najbolji recept Nadjevene palačinke ›
Ako ste ljubitelj palačinki,volite ih peći i volite kad vam ih netko drugi ispeće, baš kao i ja, vjerujem kako ne biste imali ništa protiv isprobati i malo drugačiji recept.

Za kukuruzne palačinke vam je potrebno:

  • 4 dl oštrog bijelog brašna
  • 2 dl prosijanog kukuruznog brašna
  • žličica soli
  • žličica šećera
  • vanilin šećer
  • 3 do 4 jaja
  • oko pola litre mlijeka

I što sad...priprema palačinki:

Promiješajte bijelo i kukuruzno brašno, dodajte jaja, sol šećer, vanilin šećer i mlijeko. Umutite i pecite kao i "obične" palačinke. Ako vam uspije, nek budu tanje od uobičajenih.

Nadjev :

  • svježeg kravljeg sira
  • vrhnja
  • grožđica prije namočenih u vodi 
  • vanilin šećera
  • 1 žumanjka
  • 1 bjelanjka

Udružene snage palačinki i nadjeva:

Sastojke za nadjev dobro promiješajte u jednoličnu smjesu i tek na kraju dodajte snijeg od bjelanjka. Ovaj nadjev namažite na svaku palačinku posebni i savinite prema želji, u rolice, trokute ili kako već. Poslažite ih u tepsiju, premažite rjeđom mješavinom sira i vrhnja, pa stavite u pećnicu na nekoliko minuta da se sve stisne i prožme. Izvadite ih, nakapajte limunovim sokom i poslužite vruće. 

 

 

 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Etnomama's

Kad budete isprobavali ovo jelo - poziv na probu je obavezan, hehehe :)

2
Slika korisnika admin's

ma bravo, super recept

  • kukuruzne-palacine.jpg