Punjeni uskrsni vijenac

Autor: sntomic   (palac x 98288) |moji recepti

0
350 - 400 ml tople vode 600 g brašna 1 suhi kvasac (7 g) 120 g masti 1 žličica soli mljeveni papar (ja sam ga dosta namljela u brašno) Za punjenje upotrijebiti: kobasicu, salamu kuhanu šunku fini sir, npr. škotski cheddar druge vrste sira, kao tilsiter, gauda, balcavo... po želji i još: 1 jaje sjemenke po izboru (sezam, čurekot,....) Priprema sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata. sve sastojke za punjenje izrezati na kockice (stranice oko 1/2 cm) nadošlo tijesto prekuhati, podijeliti na tri dijela te razviti u pravokutnik dimenzija oko 45 x 10 cm svaku traku tijesta prekriti s mješavinom za punjenje (više je bolje, vjerujte) uviti u roladu, blago stiskajući od dobivenih rolada napraviti pletenicu pa je premjestit u kalup za kuglof ili vijenac. pokriti krpom i ostaviti još 1 sat na toplome pripremljen vijenac premazati ulupanim jajetom i posuti sjemenkama sezama i čurekota (po izboru) i peći ga u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 1 sata. malo ohladiti i poslužiti toplog ili haldnog  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3) ‹ Pinca (sirnica) najbolji recept USKRŠNJA POGAČA ›
Jednostavan, fantastično tijesto, puniti se može ovisno o prohtjevima: sirevima, salamama, kuhanom šunkom, namazima, kuhanim jajima, ma, prava napast...
Recepti - 3 - slika

Za tijesto je potrebno:

  • 350 - 400 ml tople vode
  • 600 g brašna
  • 1 suhi kvasac (7 g)
  • 120 g masti
  • 1 žličica soli
  • mljeveni papar (ja sam ga dosta namljela u brašno)

Za punjenje upotrijebiti:

  • kobasicu, salamu
  • kuhanu šunku
  • fini sir, npr. škotski cheddar
  • druge vrste sira, kao tilsiter, gauda, balcavo... po želji

i još:

  • 1 jaje
  • sjemenke po izboru (sezam, čurekot,....)

Priprema

  1. sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata.
  2. sve sastojke za punjenje izrezati na kockice (stranice oko 1/2 cm)
  3. nadošlo tijesto prekuhati, podijeliti na tri dijela te razviti u pravokutnik dimenzija oko 45 x 10 cm
  4. svaku traku tijesta prekriti s mješavinom za punjenje (više je bolje, vjerujte)
  5. uviti u roladu, blago stiskajući
  6. od dobivenih rolada napraviti pletenicu pa je premjestit u kalup za kuglof ili vijenac. pokriti krpom i ostaviti još 1 sat na toplome
  7. pripremljen vijenac premazati ulupanim jajetom i posuti sjemenkama sezama i čurekota (po izboru) i peći ga u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 1 sata.
  8. malo ohladiti i poslužiti toplog ili haldnog 
Prosjek: 4.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)