Đuveč

recepti_bez_slike
3 crvena luka 2 žute paprike 2 crvene paprike 5 zrelih rajčica 3 tikvice zelene duguljaste 3 patliđana 7 - 8 režnja češnjaka 2 - 3 žlice koncentrata rajčice svježi ljuti dugački feferon lovor (po želji), sol POSTUPAK: 1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode. Sastojci: 3 crvena luka 2 žute paprike 2 crvene paprike 5 zrelih rajčica 3 tikvice zelene duguljaste 3 patliđana 7 - 8 režnja češnjaka 2 - 3 žlice koncentrata rajčice svježi ljuti dugački feferon lovor (po želji), sol POSTUPAK:   1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode. Nakon toga na luk staviti crvenu i žutu papriku izrezanu na kockice i dinstati dok ne omekša. 2. Patliđane izrezati na kockice te prije nego ih stavite na dinstanje malo ih posolite. Tikvice očistiti od koštica i izrezati na kockice. (Patliđane i tikvice ne guliti). Rajčice oguliti i izrezati na kockice. 3. Na papriku i luk stavite prvo rajčicu da se malo prodinsta, zatim dodajte kockice tikvica i patliđana. Dodajte malo vode, stavite lovor list, dodajte koncentrat rajčice, sol i feferon narezan na kolutiće u količini koju želite. 4. Pokrijte i pustite da se sve prožme i dobro omekša, povremeno promiješajte. Ukoliko želite da umak bude crveniji dodajte još koncentrata rajčice. 5. Skuhajte rižu u slanoj vodi, procijedite i rižu stavite u pripremljen đuveč.   PREPORUKA: kockice paprike, tikvica i patliđana neka budu malo krupnije npr. oko 1 cm x 1cm. Pripremljen đuveč (bez riže) nakon hlađenja, možete zamrznuti u škrinji, u plastičnim posudicama ili vrećicama. Prema osobnom ukusu, možete dodavati  timijan, origano ili ružmarin. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.2 (+20)
UPDATE 14.9.2018. Tradicionalno jelo s mnoštvom okusa...;)

Sastojci:

  • 3 crvena luka

  • 2 žute paprike
  • 2 crvene paprike
  • 5 zrelih rajčica
  • 3 tikvice zelene duguljaste
  • 3 patliđana
  • 7 - 8 režnja češnjaka
  • 2 - 3 žlice koncentrata rajčice
  • svježi ljuti dugački feferon
  • lovor (po želji), sol

POSTUPAK:

1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode.

Sastojci:

  • 3 crvena luka
  • 2 žute paprike
  • 2 crvene paprike
  • 5 zrelih rajčica
  • 3 tikvice zelene duguljaste
  • 3 patliđana
  • 7 - 8 režnja češnjaka
  • 2 - 3 žlice koncentrata rajčice
  • svježi ljuti dugački feferon
  • lovor (po želji), sol

POSTUPAK:

 

1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode. Nakon toga na luk staviti crvenu i žutu papriku izrezanu na kockice i dinstati dok ne omekša.

2. Patliđane izrezati na kockice te prije nego ih stavite na dinstanje malo ih posolite. Tikvice očistiti od koštica i izrezati na kockice. (Patliđane i tikvice ne guliti). Rajčice oguliti i izrezati na kockice.

3. Na papriku i luk stavite prvo rajčicu da se malo prodinsta, zatim dodajte kockice tikvica i patliđana. Dodajte malo vode, stavite lovor list, dodajte koncentrat rajčice, sol i feferon narezan na kolutiće u količini koju želite.

4. Pokrijte i pustite da se sve prožme i dobro omekša, povremeno promiješajte. Ukoliko želite da umak bude crveniji dodajte još koncentrata rajčice.

5. Skuhajte rižu u slanoj vodi, procijedite i rižu stavite u pripremljen đuveč.

 

PREPORUKA: kockice paprike, tikvica i patliđana neka budu malo krupnije npr. oko 1 cm x 1cm. Pripremljen đuveč (bez riže) nakon hlađenja, možete zamrznuti u škrinji, u plastičnim posudicama ili vrećicama.

Prema osobnom ukusu, možete dodavati  timijan, origano ili ružmarin.

Prosjek: 3.2 (+20)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika nera.recepti's

Lajkam Violeta