Đuveč

Autor: violeta   (palac x 1904) |moji recepti

1

Tradicionalno...;)

Sastojci:

  • 3 crvena luka
  • 2 žute paprike
  • 2 crvene paprike
  • 5 zrelih rajčica
  • 3 tikvice zelene duguljaste
  • 3 patliđana
  • 7 - 8 režnja češnjaka
  • 2 - 3 žlice koncentrata rajčice
  • svježi ljuti dugački feferon
  • lovor (po želji), sol

POSTUPAK:

1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode. Nakon toga na luk staviti crvenu i žutu papriku izrezanu na kockice i dinstati dok ne omekša.

2. Patliđane izrezati na kockice te prije nego ih stavite na dinstanje malo ih posolite. Tikvice očistiti od koštica i izrezati na kockice. (Patliđane i tikvice ne guliti). Rajčice oguliti i izrezati na kockice.

3. Na papriku i luk stavite prvo rajčicu da se malo prodinsta, zatim dodajte kockice tikvica i patliđana. Dodajte malo vode, stavite lovor list, dodajte koncentrat rajčice, sol i feferon narezan na kolutiće u količini koju želite.

4. Pokrijte i pustite da se sve prožme i dobro omekša, povremeno promiješajte. Ukoliko želite da umak bude crveniji dodajte još koncentrata rajčice.

5. Skuhajte rižu u slanoj vodi, procijedite i rižu stavite u pripremljen đuveč.

 

PREPORUKA: kockice paprike, tikvica i patliđana neka budu malo krupnije npr. oko 1 cm x 1cm. Pripremljen đuveč (bez riže) nakon hlađenja, možete zamrznuti u škrinji, u plastičnim posudicama ili vrećicama.

Prema osobnom ukusu, možete dodavati  timijan, origano ili ružmarin.

Prosjek: 5 (+2)
3 crvena luka 2 žute paprike 2 crvene paprike 5 zrelih rajčica 3 tikvice zelene duguljaste 3 patliđana 7 - 8 režnja češnjaka 2 - 3 žlice koncentrata rajčice svježi ljuti dugački feferon lovor (po želji), sol POSTUPAK: 1. Crveni luk i češnjak narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne, ako treba doliti malo vode. Nakon toga na luk staviti crvenu i žutu papriku izrezanu na kockice i dinstati dok ne omekša. 2. Patliđane izrezati na kockice te prije nego ih stavite na dinstanje malo ih posolite. Tikvice očistiti od koštica i izrezati na kockice. (Patliđane i tikvice ne guliti). Rajčice oguliti i izrezati na kockice. 3. Na papriku i luk stavite prvo rajčicu da se malo prodinsta, zatim dodajte kockice tikvica i patliđana. Dodajte malo vode, stavite lovor list, dodajte koncentrat rajčice, sol i feferon narezan na kolutiće u količini koju želite. 4. Pokrijte i pustite da se sve prožme i dobro omekša, povremeno promiješajte. Ukoliko želite da umak bude crveniji dodajte još koncentrata rajčice. 5. Skuhajte rižu u slanoj vodi, procijedite i rižu stavite u pripremljen đuveč.   PREPORUKA: kockice paprike, tikvica i patliđana neka budu malo krupnije npr. oko 1 cm x 1cm. Pripremljen đuveč (bez riže) nakon hlađenja, možete zamrznuti u škrinji, u plastičnim posudicama ili vrećicama. Prema osobnom ukusu, možete dodavati  timijan, origano ili ružmarin. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
+ dva = osam
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika nera.recepti's

Lajkam Violeta

"Još jedan recept iz TOP 50"