Peršin - obični i kovrčavi

Peršin je jedna od najrasprostranjenijih začinskih biljaka. Bogat je željezom i vitaminima A i C. Korijen kuhamo, a list se dodaje svjež, sitno nasjeckan, jer tako najbolje čuvamo njegova začinska i ljekovita svojstva. Najbolje ide uz ribu, limun, leću rižu, rajčice i većinu povrća. 

Dobro se kombinira s bosiljkom, lovorom, kaparima, bijelim lukom, vlascem, mažuranom i origanom.

Kovrčavi peršin okusom nimalo ne zaostaje za svojim straijim bratom, a veoma je atraktivan kao svježi ukras.

 



Vaše mišljenje nam je najvažnije!

ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
devet - osam =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Odrezak tune s limunom i kaparima - PROČITAJTE Bistra riblja juha na mornarski - PROČITAJTE Bobičasti doručak - PROČITAJTE Lešada od vinćoli ili sardel - PROČITAJTE Savitak od špinata - PROČITAJTE