Odrezak tune s limunom i kaparima

400 g odrezaka tune 25 g slanih kapara 150 g matovilca 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja Sol i papar, prema ukusu 2 limuna Priprema: Narežite ribu na 4 komada. Posolite ih i popaprite s obiju stana pa stavite u lagano nauljen lim za pečenje. Ogulite koru s limuna i ogulite bijelu kožicu. Radeći iznad zdjele kako biste sačuvali limunov sok, nožem izrežite membrane s kriški limuna, tako da ostane samo čisti plod. Sačuvajte limun i limunov sok. Narežite kriške limuna na kockice. Dobro isperite kapare. Prekrijte tunu narezanim limunom i kaparima. Prelijte polovicom limunova soka i poškropite s malo ekstradjevičanskoga maslinova ulja. Pecite ribu na 180 °C. Ako postane previše suha, prekrijte je folijom. Pomiješajte ostatak limunova soka i ulja te dodajte sol i papar prema ukusu. Pomiješajte matovilac s preljevom od limuna i ulja pa poslužite uz ribu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 400 g odrezaka tune
  • 25 g slanih kapara
  • 150 g matovilca
  • 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • Sol i papar, prema ukusu
  • 2 limuna

Priprema:

Narežite ribu na 4 komada. Posolite ih i popaprite s obiju stana pa stavite u lagano nauljen lim za pečenje. Ogulite koru s limuna i ogulite bijelu kožicu. Radeći iznad zdjele kako biste sačuvali limunov sok, nožem izrežite membrane s kriški limuna, tako da ostane samo čisti plod. Sačuvajte limun i limunov sok. Narežite kriške limuna na kockice. Dobro isperite kapare. Prekrijte tunu narezanim limunom i kaparima. Prelijte polovicom limunova soka i poškropite s malo ekstradjevičanskoga maslinova ulja. Pecite ribu na 180 °C. Ako postane previše suha, prekrijte je folijom. Pomiješajte ostatak limunova soka i ulja te dodajte sol i papar prema ukusu. Pomiješajte matovilac s preljevom od limuna i ulja pa poslužite uz ribu.

Prosjek: 4 (+1)
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA riba
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)