Arbun s krumpirom i sirom

1 kg cijeloga arbuna (ili grgeča) 50 g tvrdoga ovčjeg sira, naribanoga 1 češanj češnjaka, nasjeckan 4 g svježeg peršina, nasjeckanoga 40 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja Sol i papar, prema ukusu   Priprema: Očistite i filetirajte ribu. U velikome loncu kipuće, posoljene vode kuhajte krumpir 5 minuta pa ga dobro ocijedite. Namastite lim za pečenje (ili ga podstavite papirom za pečenje) i na njega složite sloj krumpira. Pomiješajte tvrdi ovčji sir, češnjak i peršin pa mješavinu ravnomjerno rasporedite po krumpiru. Na to složite red fileta arbuna pa posolite i popaprite. Prekrijte ih ostatkom namirnica, pazeći na to da nježno slažete kriške krumpira. Poškropite uljem i pecite na 200 °C 15 do 20 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 1 kg cijeloga arbuna (ili grgeča)
  • 50 g tvrdoga ovčjeg sira, naribanoga
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan
  • 4 g svježeg peršina, nasjeckanoga
  • 40 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • Sol i papar, prema ukusu

 

Priprema:

Očistite i filetirajte ribu. U velikome loncu kipuće, posoljene vode kuhajte krumpir 5 minuta pa ga dobro ocijedite. Namastite lim za pečenje (ili ga podstavite papirom za pečenje) i na njega složite sloj krumpira. Pomiješajte tvrdi ovčji sir, češnjak i peršin pa mješavinu ravnomjerno rasporedite po krumpiru. Na to složite red fileta arbuna pa posolite i popaprite. Prekrijte ih ostatkom namirnica, pazeći na to da nježno slažete kriške krumpira. Poškropite uljem i pecite na 200 °C 15 do 20 minuta.

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA riba
  • Vrijeme pripreme: 30 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): riba
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)