Džem od smokava

1 kg svježih smokava 1/2 kg šećera sok od jednog limuna začini: lovorov list, cimet, klinčići, muškatni orah, ekstarkt vanilije i ekstrakt ruma ukoliko volite neobične ukuse možete dodati i sasušenu ljutu papriku Priprema: Oprane i posušene smokve isjeći na četvrtine, staviti u posudu skupa sa šećerom i smrvljenim začinima  te pustiti da se lagano karameliziraju. Karamelizirine smokve izmiksati blenderom i vratiti na vatru te po želji dodati limunov sok i ekstrakte vanilije i ruma. Vruć džem usuti u vrele teglice i dobro zatvoriti.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Pošto volim začine ja sam sebi pustila na volju i od jednostavnog džema dobila džem koji ima ukus mediterana, ali i bliskog istoka. Može se lako poslužiti i uz meso divljači ili svinjetine, ali isto tako i sa raznovrsnim sirevma i naravno kao slatki namaz! Recept je jednostavan, ali vjerujte da je ukus osebujan i poseban!
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 1 kg svježih smokava
  • 1/2 kg šećera
  • sok od jednog limuna
  • začini: lovorov list, cimet, klinčići, muškatni orah, ekstarkt vanilije i ekstrakt ruma
  • ukoliko volite neobične ukuse možete dodati i sasušenu ljutu papriku

Priprema:

Oprane i posušene smokve isjeći na četvrtine, staviti u posudu skupa sa šećerom i smrvljenim začinima  te pustiti da se lagano karameliziraju. Karamelizirine smokve izmiksati blenderom i vratiti na vatru te po želji dodati limunov sok i ekstrakte vanilije i ruma.

Vruć džem usuti u vrele teglice i dobro zatvoriti.

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: New Caledonia with love
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)